Ingezonden persbericht


Persbericht

16 april 2007

SCC biedt overheidsorganisaties meer flexibiliteit en betrouwbaarheid met vernieuwende concepten

~ Overheid & ICT 2007: gezamenlijk aanbod met vooraanstaande partners gericht op transparantie en gemak ~

SCC, internationale leverancier van ICT-diensten en -oplossingen, presenteert samen met HP, Xerox, Xplore, NEC en Kingston een reeks innovatieve concepten, die specifiek tegemoet komen aan de behoeften van overheidsorganisaties om hun ICT-omgeving flexibel te ontwikkelen, zonder concessies te doen aan de betrouwbaarheid. De innovaties staan centraal in SCC's deelname aan de beurs Overheid & ICT, die plaatsvindt van 24 tot en met 26 april in de Jaarbeurs in Utrecht.

Werkplekken op abonnementsbasis
Met het vooruitstrevende leaseconcept voor het automatiseren van werkplekken, FLEXDESK, kunnen organisaties in één keer hun volledige werkplekinfrastructuur inrichten, onderhouden en beheren voor een vaste prijs per medewerker. De klant krijgt met FLEXDESK een overkoepelend contract in abonnementsvorm, waarbinnen alle werkplekken worden geleverd en beheerd tegen volledig transparante, vaste kosten.

Printing voor een all-in prijs
Met HP Smart PageDeal speelt SCC in op de groeiende complexiteit van het printerparkbeheer, dat veroorzaakt wordt door talloze individuele bestellingen voor toner- en printpatronen en bijbehorende facturen en daarbij de benodigde ondersteuning vanuit de interne IT-afdeling. SCC biedt nu samen met HP een totaalaanbod, waarbij het voor een vaste all-in prijs zorg draagt voor het volledige printbeheer en alle hardware en supplies levert. De toeleveringsketen wordt volledig geautomatiseerd en het printgebruik is te allen tijde inzichtelijk via de HP Service Portal.

Groei in goede banen met blades
De HP Bladeserversystemen die SCC levert, zijn specifiek geschikt om de productiviteit binnen overheidsorganisaties te verhogen, ook in perioden van organisatieverandering en -groei. Ten opzichte van traditionele racksystemen bieden de HP Bladeserversystemen betere beheermogelijkheden, ingebouwde redundantie én zijn ze eenvoudig uit te breiden.

Slim archiveren
Om oude en nieuwe documenten binnen overheidsorganisaties gestructureerd te archiveren en toegankelijk te houden biedt SCC in samenwerking met Xerox een krachtige archiveringstool. Middels snelle en eenvoudige scanning leidt Xerox de documentstroom in goede banen en wordt de beschikbaarheid van informatie optimaal gewaarborgd.

Virtuele PC mét geïntegreerde IP-telefonie
Het innovatieve Virtual PC Center (VPCC) van NEC is een pakket van hardware en software dat het mogelijk maakt virtuele werkplekken te creëren door een integratie van automatisering en IP-telefonie. Het VPCC voegt spraak en data samen in een thin-client architectuur, die het beheer van werkplekken vereenvoudigt, kosten bespaart en de beveiliging van gegevens verbetert. Door de flexibiliteit die SCC met deze oplossing kan bieden heeft de gebruiker overal toegang tot zijn werkomgeving, zowel binnen als buiten kantoor.

Een volwaardige 'buitencomputer'
SCC levert de unieke Xplore tablet PC. Dit is een volwaardige computer met alle benodigde functionaliteiten en door zijn speciale ontwerp specifiek geschikt voor gebruik 'in het veld'. De computer, die getest is op militaire standaarden, is schokbestendig en is bestand tegen extreme warmte, kou, water en stof. Directe communicatie is mogelijk door volledig geïntegreerde UMTS, GPRS, EDGE en Bluetooth®.

Gevoelige informatie 100 procent veilig
De nieuwste Kingston memory-producten die SCC presenteert zijn 100% gegarandeerd veilig. Overheidsorganisaties kunnen deze waterdichte USB-sticks risicoloos inzetten voor het digitaal opslaan van gevoelige informatie dankzij de nieuwste technologie voor hardware-encryptie en wachtwoordenprotectie.

SCC verzorgt voor alle typen automatiseringsoplossingen het totale traject binnen de overheidsorganisatie. De projectbegeleiding omvat het volledige optimalisatietraject, van onderzoek tot het implementeren van het concept op de best passende wijze.

(549 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SCC
SCC is een leverancier van ICT-producten en diensten, gespecialiseerd in infrastructuuroplossingen. Het bedrijf helpt Europese overheidsorganisaties en ondernemingen bij het inrichten, integreren en beheren van hun ICT-omgeving om daar maximaal rendement uit te halen. Via een netwerk van eigen vestigingen en partners voert SCC projecten uit in meer dan zestig landen. SCC maakt deel uit van Specialist Computer Holdings (SCH) de grootste niet-beursgenoteerde technologiegroep van Europa. SCH heeft ruim 7.000 medewerkers en een netwerk van 90 kantoren in Europa. Het bedrijf heeft de afgelopen 30 jaar een significante groei doorgemaakt en realiseert een omzet van meer dan 3 miljard euro. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.scc.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex bij LEWIS PR. Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: maudg@lewispr.com

Voor verdere informatie over SCC kunt u contact opnemen met Rutger van Walbeek bij SCC. Tel: +31 (0)172 634 477
E-mail: rwalbeek@nl.scc.com