Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 16 april

BREDA, 16 april 2007

Beschonken automobilisten aangehouden

RUCPHEN: Een 19-jarige inwoner van De Heen is zondagavond rond 21.30 uur aangehouden op de Gerbrande Hoefstraat. Hij raakte met zijn auto van de weg op een rotonde. Een getuige die de auto eerder door het dorp had zien rijden, verklaarde dat er hard en gevaarlijk werd gereden. Agenten die ter plaatse kwamen, vermoedden alcoholgebruik. De man blies 525 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Normaal gebeurt dat bij 570 ug/l, maar bij beginnende bestuurders (korter dan vijf jaar het rijbewijs in bezit) zoals de verdachte, is die grens lager: namelijk 350 ug/l. Ook de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol is voor deze categorie automobilisten lager, namelijk 88 ug/l tegen 220 ug/l voor ervaren bestuurders. Na verhoor kon de automobilist, met een proces-verbaal op zak, weer naar huis.

BREDA: Bij een alcoholcontrole op de Nieuwe Kadijk door agenten van het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) zijn zondag drie personen aangehouden. Het betrof een 61-jarige Amsterdammer met 250 ug/l en een 55-jarige Tilburger met 445 ug/l. Van de derde overtreder ontbreken de gegevens. De controle, ter hoogte van de Druivenstraat, duurde van 15.30 tot 21.45 uur. In totaal werden 665 blaastesten afgenomen. Tegelijkertijd werd aan de andere kant van de Nieuwe Kadijk een snelheidscontrole gehouden. Van de 2531 passanten reden er 72 te hard, dat is ongeveer 3 procent. Ter plaatse is 70 km/uur toegestaan; de hoogstgemeten snelheid is onbekend. De locatie Noordelijke Randweg is een van de tien trajecten waar het VHT regelmatig controleert, omdat op deze wegen aantoonbaar te hard wordt gereden en daardoor onnodig veel verkeersslachtoffers vallen.

BREDA: Op de Galderseweg is maandagmorgen rond 10.30 uur een 53-jarige Pool aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een verkeerscontrole werd hij door agenten langs de kant gezet. Hij blies vervolgens 795 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. De Pool kon zijn rijbewijs inleveren. Met een dagvaarding op zak is hij heengezonden.

Aanhouding na huiselijk geweld in St. Willebrord

ST. WILLEBRORD: De politie heeft zondagavond rond 21.50 uur een 43-jarige inwoner van St. Willebrord aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw. Die belde zelf de politie na een ruzie. Waarover die ging, is onduidelijk. De vrouw hield een gezwollen gezicht over aan de klappen. De man is in verzekering gesteld.

Fietsendief aangehouden

BREDA: Een 31-jarige Bredanaar is maandagmorgen kort na 01.00 uur aangehouden op de Achterom. Surveillerende agenten zagen de man lopen met een damesfiets en hij hield daarbij het achterwiel omhoog. Hij gaf direct toe de afgesloten fiets meegenomen te hebben vanaf de Karnemelkstraat. De Bredanaar verklaarde dat zijn eigen fiets ook was gestolen en dat hij een andere nodig had. Na verhoor is hij op vrije voeten gesteld; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie zoekt nog contact met de eigenaar van de fiets, het betreft een grijze damesfiets van het merk Amarant met zwarte fietstassen. De eigenaar kan zich melden op 0900-8844.

Inbreker aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 03.30 uur een 34-jarige inwoner van Breda aangehouden. Agenten gingen ter plaatse na een melding van bewoner van het Boeimeerhof dat er een man over het dak van zijn garage liep. Na een korte achtervolging konden ze de Bredanaar op basis van een duidelijk signalement in de Badstraat in de kraag pakken.

Hij gaf toe een fiets en een boormachine uit de garage gestolen te hebben. De goederen zijn terug naar de rechtmatige eigenaar. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Inwoner Etten-Leur aangehouden wegens poging autodiefstal

ETTEN-LEUR: Een 17-jarige inwoner van Etten-Leur is maandagmorgen rond 06.00 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot autodiefstal en vernieling. De auto stond geparkeerd aan de Kerkwerve en in de nacht van 30 op 31 maart werd geprobeerd deze te stelen door het contactslot te forceren. Daarnaast werden ook stenen door de ruiten gegooid en andere vernielingen gepleegd. Uit onderzoek, mede op basis van camerabeelden van een nabijgelegen supermarkt, kwam de politie uit bij de verdachte. Hij is in verzekering gesteld.

Citroen C5 gestolen bij woninginbraak Breda

BREDA: Bij een inbraak in een woning aan de Tulpenstraat zijn in de nacht van zondag op maandag onder meer een auto, een laptop, twee flatscreens en diverse documenten gestolen. De inbrekers kwamen binnen door via het bovenlicht de knip van de keukendeur af te halen. De politie adviseert om toegangsdeuren altijd slotvast af te sluiten, overigens ook overdag. De gestolen lease-auto van de bewoner, een Citroen C5 met kenteken 34-GX-ZZ, staat internationaal gesignaleerd.

Auteur: Andre van den Hul