Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Gunning en Van der Stolpe in Raad van Toezicht Netherlands Genomics Initiative

16 april 2007

Het Algemeen Bestuur van NWO heeft prof.dr. Louise Gunning en ir. Onno van der Stolpe benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Netherlands Genomics Initiative.
Mw. Gunning (1951) is voorzitter van de Raad van Bestuur van het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam en decaan van de medische faculteit aldaar. Zij studeerde medicijnen aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1988 aan de Erasmus Universiteit. In 1991 werd zij benoemd tot hoogleraar Sociale Geneeskunde aan de UvA. Gunning was lid van de WRR (1995-1997) en ontving in 1995 de Europe et Medicine Award van het Institut des Science de la Santé in Parijs. Momenteel is zij onder andere lid van de Gezondheidsraad.
Van der Stolpe (1959) is Chief Excutive Officer van Galapagos N.V.. Hij richtte het bedrijf in 1999 op toen hij Managing Director Genomics was bij Introgene (nu Crucell). Galapagos ontwikkelt medicijnen op basis van genomics technologieën. Van der Stolpe studeerde aan de Landbouwuniversiteit Wageningen, en begon zijn carrière bij MOGEN in Leiden. Daarna was hij onder andere werkzaam bij het Netherlands Foreign Investment Agency in Californië en bij Molecular Probes Europe.