Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 5 april 2007

Eerste scriptlezing nieuwe familiemusical in het Muiderslot

BEELDENSTORM EN THEATER TERRA PRESENTEREN DE BRIEF VOOR DE KONING

Op 28 september gaat de familiemusical De Brief voor de Koning, naar het gelijknamige boek van Tonke Dracht, in première in de Koninklijk Schouwburg Den Haag. Deze voorstelling is het eerste project waarin de creatieve teams van Beeldenstorm en Theater Terra hun krachten bundelen. De regie en tekst zijn van de hand van Dick van den Heuvel, Fons Merkies en Jan Tekstra nemen de muziek voor hun rekening. Het decorontwerp en de beeldregie worden verzorgd door Theo Terra. Eén van de rollen in deze productie wordt gespeeld door Frits Lambrechts.

Op maandag 16 april vind de eerste scriptlezing plaats in de Ridderzaal van het Muiderslot. Na het lezen van de eerste scène vertelt het creatief team wat zij met dit ridderverhaal voor ogen hebben. Ook wordt op deze dag de rest van de cast bekend gemaakt.

De Brief voor de Koning van Tonke Dragt, is bekroond met de Griffel der Griffels en is daarmee één van de grootste bestsellers in de Nederlandse jeugdliteratuur. Elk jaar worden er nog altijd 15.000 exemplaren van verkocht. Nu, 45 jaar na de eerste druk, komt er een musical, dat het prachtige verhaal over Tiuri die zo graag ridder wil zijn, vertelt. Een voorstelling over een jongen die in de nacht voor zijn ridderslag een belangrijke opdracht krijgt. Een opdracht die leidt tot een verre reis. Tiuri beleeft onderweg de spannendste avonturen en komt alles tegen wat hem tot een volwassene maakt. De strijd, de tegenstanders, de geheimen en mysteries.... Een ridderavontuur in al zijn glorie, bezongen en gezongen zoals dat alleen maar in een ridderavontuur past.

Voor meer informatie, beeld, tekst en/of interviewaanvragen: De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl
Leonie Kruisinga | leonie.kruisinga@demediavilla.nl Esther Kroeze | esther.kroeze@demediavilla.nl

Als u aanwezig wilt zijn bij de eerste lezing van De Brief voor de Koning op het Muiderslot, verzoeken wij u vóór donderdag 12 april een mail te sturen naar leonie.kruisinga@demediavilla.nl


---- --