Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 16 april 2007

Bergenaar verdacht van brandstichting in kledingcontainer

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagmorgen rond 06.00 uur een 19-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Hij wordt verdacht van het in brand steken van een kledingcontainer begin februari op de Noordsingel. Een vertegenwoordiger van het bedrijf dat de container in eigendom heeft, deed aangifte van brandstichting. De schadepost bedraagt ruim 1000 euro. De verdachte ontkent bij het incident betrokken te zijn.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: De politie onderzoekt een bedrijfsinbraak, maandagochtend rond 05:30 uur in de Atoomweg. De gemeenschappelijke meldkamer werd gealarmeerd door een inbraakalarm. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek een raam van het pand vernield te zijn door er een baksteen naar binnen te gooien. Waarschijnlijk zijn een viertal computers gestolen. De politie zal technisch onderzoek doen naar eventueel achtergebleven sporen en ook een buurtonderzoek doen.

Aanrijdingen met letsel

ROOSENDAAL: Maandagochtend rond 07:00 uur heeft op de Rucphensebaan een aanrijding met letsel plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 28-jarige automobiliste uit Roosendaal reed vanuit Roosendaal op de Rucphensebaan. Bij een kruispunt met het Spectrum verleende de vrouw geen voorrang aan een 54-jarige automobilist uit Roosendaal, die van rechts kwam. De vrouw botste met haar wagen tegen de zijkant van de auto van de 54-jarige man. Beide bestuurders werden per ambulance naar het Fransiscusziekenhuis gebracht. De vrouw kon na verzorging weer naar huis. De man is opgenomen wegens drie gebroken ribben.

ROOSENDAAL: De politie onderzoekt een aanrijding tussen twee personenautos, maandagmiddag rond 13:45 uur op de Van Beethovenlaan. Een 18-jarige Roosendaalse bestuurder stond op die weg te wachten, knipperlicht aan, tot hij rechtsaf de Prof. Aalbersestraat in kon rijden. Een 19-jarige Roosendaalse beginnend bestuurder reed over dezelfde weg, kon niet op tijd remmen en knalde achterop het voertuig van de 18-jarige bestuurder. Het slachtoffer is met letsel overgebracht naar het Fransiscusziekenhuis. Het is nog onbekend wat het letsel precies is. De man zal waarschijnlijk een nacht in het ziekenhuis verblijven. Als het mogelijk is neemt de politie dinsdag een verklaring op van het slachtoffer.

Veelpleger aangehouden

ROOSENDAAL: Een politie heeft maandagmiddag rond 12:00 uur in de Nispensestraat een 43-jarige Roosendaalse veelpleger aangehouden. Een politieman reed in zijn vrije tijd door de voornoemde straat en zag een verdachte man lopen. Vanuit zijn functie wist de agent dat het een bekende veelpleger betrof en de agent besloot even te wachten en de situatie aan te kijken. Hij zag dat de veelpleger een woning in de gaten hield en op dat moment niks in zijn handen had. Vervolgens observeerde hij hoe de verdachte de tuin van een woning in liep en enkele minuten later weer naar buiten kwam met een slijptol. Hierop hield de politieman de dief aan en droeg hem even later over aan collegas die die wel officieel in dienst waren. Tijdens zijn aanhouding viel er ook nog een beitel uit de kleding van de verdachte. Ook deze bleek van de bewoners afkomstig te zijn. De veelpleger is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Aanstaande woensdag wordt hij voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Auteur: Manfredi Mauro