Milieuwinst en economisch voordeel gaan hand in hand


Profielen van VEKA verminderen CO2-uitstoot dankzij hoge isolatiewaarde

HEESSELT, 20070416 -- Iedereen weet dat de CO2-uitstoot dé kwalijke factor is in het ontstaan van het broeikaseffect en het proces van klimaatverandering dat daaruit voortvloeit. Het terugdringen van de CO2-uitstoot heeft dan ook de hoogste prioriteit. VEKA, specialist in kunststof profielen voor ramen en deuren, levert daaraan een positieve bijdrage door kozijnprofielen met een hoge isolatiewaarde aan te bieden.

Hoe minder een huishouden hoeft te stoken, hoe beter dat is voor het milieu. Doordat minder brandstof wordt verbruikt, komt er ook minder CO2 vrij. Besparen op het brandstofverbruik heeft bovendien een prettig bijkomend effect: geldbesparing. Voor VEKA zijn dit dan ook belangrijke overwegingen bij de ontwikkeling van kozijnprofielsystemen.

Isolatiewaarde (Uf) van 1,4
VEKA brengt de kozijnprofielenserie TOPLINE NL op de Nederlandse markt. Deze serie van kunststof kozijnprofielen biedt bouwers en consumenten een royale keuze ten aanzien van onder meer kleuren, vormen en afmetingen. De TOPLINE NL kozijnprofielen hebben bovendien een hoge isolatiewaarde (Uf) van maar liefst 1,4. Bouwers kunnen met deze systemen dan ook gemakkelijk aan de wettelijke eisen voor warmte-isolatie voldoen. Ook dragen de kozijnprofielen in hoge mate bij aan het bereiken van de 0.8 waarde van de EPN, de nieuwe verordening voor besparing van energie die sinds 2006 van kracht is. In de EPN is vastgelegd dat voor nieuwbouw een bepaalde energiegebruikswaarde niet mag worden overschreden. Daarnaast bepaalt de EPN dat in bestaande gebouwen het energieverbruik en de uitstoot van CO2 duidelijk moeten worden gereduceerd. Wie precies wil weten welke effecten de toepassing van de TOPLINE NL kozijnprofielen in combinatie met isolerende beglazing heeft, kan terecht op de site van VEKA, www.vekakozijn.nl. Onder aan de startpagina vindt men de link Informatie voor opdrachtgevers. Onder het kopje Energieadviseur kan vervolgens worden doorgeklikt naar een rekenprogramma, dat precies laat zien welke milieu- en financiële voordelen te behalen zijn. Tevens kan een vergelijking worden gemaakt met profielen van andere materialen. Daaruit blijkt duidelijk dat profielen van kunststof de gunstigste resultaten opleveren.

Recycling
Ook als het gaat om duurzaam bouwen is VEKA een milieubewuste partner. De systemen van VEKA worden uitsluitend vervaardigd van hoogwaardige, recyclebare materialen. In Behringen (Thuringen, Duitsland) exploiteert VEKA Umwelttechnik GmbH de enige volledig geautomatiseerde pvc-recyclinginstallatie van Europa. Hier worden afgedankte ramen, deuren en rolluiken in een gesloten grondstofcircuit weer toegevoerd aan de productie. Het uit het recyclingproces gewonnen pvc is zuiver en wordt zonder kwaliteitsverlies hergebruikt bij de productie van nieuwe profielen.





Ingezonden persbericht