Gemeente Heerlen

"D'r Heëlesje Joarmaat" en maandelijkse curiosamarkt nieuwe markten in Heerlen

Op 17 april vindt voor de eerste keer "D'r Heëlesje Joarmaat" plaats. Het is de bedoeling dat dit een groot, jaarlijks terugkerend evenement wordt. Daarnaast wordt in de periode van april t/m september (met uitzondering van juli) elke laatste zaterdag van de maand een curiosamarkt georganiseerd. "Met deze evenementen wil de gemeente zorgen voor extra sfeer en levendigheid in de stad" aldus wethouder Jos Offermans.

D'r Heëlesje Joarmaat wordt een heel stuk groter dan de reguliere dinsdagmarkt. Behalve op Promenade I en de Bongerd komen er marktkramen op Promenade II en in de Dautzenbergstraat en Geleenstraat. In totaal meer dan 500 kramen! Ook zijn er tal van extra activiteiten. In de Saroleastraat is het jaarlijks Standwerkerconcours, in de Van der Maesenstraat staat een grote bloemen- en plantenmarkt, op het Burg. van Grunsvenplein is een autoshow, op Pancratiusplein- Noord komt een boekenmarkt en op Pancratiusplein-Zuid vindt een streekmarkt met Limburgse producten en gerechten plaats. Kortom, in het hele centrum van Heerlen is van alles te doen

Standwerkerconcours
Het jaarlijks standwerkerconcours, dat voorheen in september gehouden werd, zal voortaan op "D'r Heëlesje Joarmaat" gehouden worden. In de Saroleastraat zullen de verkopers met een flinke dosis humor en veel theater proberen hun spullen aan de man te brengen. Een jury beoordeelt de standwerkers op originaliteit en kunde.

Curiosamarkt
Ook zal in de maanden april, mei, juni, augustus en september op elke laatste zaterdag van de maand een curiosamarkt georganiseerd worden. Deze markt wordt van 8:00 uur tot 16:00 uur gehouden in het centrum van Heerlen en sluit aan op de reguliere levensmiddelenmarkt. Toegang tot deze markt is voor bezoekers gratis. Het is de bedoeling dat alleen curiosa, antiek en tweede handsspullen verkocht gaan worden. De gemeente Heerlen organiseerde als proef eind september 2006 voor de eerste keer een curiosamarkt. Dit werd heel positief ontvangen door de deelnemers aan de curiosamarkt, de levensmiddelen- markt en de bezoekers.

Inschrijven curiosamarkt
Iedereen kan zich inschrijven voor één of meerdere marktkramen. Er is plaats voor ongeveer 80 marktkramen. De kosten bedragen E 22,50 per kraam van 4 meter. Zeilen zijn eventueel te verkrijgen tegen betaling van een borgsom.

Mensen kunnen zich op de volgende manieren inschrijven:
. Via e-mail: curiosamarkt@heerlen.nl,

. via telefoonnummer: 045-5604689,

. of per brief: de Gemeente Heerlen, Bureau marktwezen, postbus 1, 6400 AA Heerlen.

De gemeente Heerlen zal bij twijfel beoordelen of de te verkopen artikelen vallen onder het begrip curiosa.

HEERLEN, 6 maart 2007
Concernstaf Communicatie
Reina Cobussen
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --