Urban Art paart met Computer

28.03.2007 / 16:17 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Quasar

Quasar

De pioniers van het Nieuwe Nederland leggen op dinsdagmiddag 17 april hun (opgeheven) hoofd op het hakblok.

Nederland kan veranderen. Werkgelegenheid voor jong talent. Duizenden mensen kunnen aan de slag. Beta vakken blijken kunstzinnig. Angst voor technische beroepen is onnozel. Er is namelijk een geheel nieuwe oplossing, waarmee nieuwe banen ontstaan, nieuwe producten bedacht worden, kunst nog dynamischer wordt, en elk talent aan de slag kan. Het recept voor meer dan 50.000 banen ligt klaar in Maarssen!

De pioniers van het Nieuwe Nederland zijn prof. Pieter Adriaans (voorzitter van Centrum voor Wiskunde en Informatica), prof. Wim de Ridder (directeur van het SMO, Stichting Maatschappij en Ondernemen), Jorrit Folmer (top expert in Linux software), Rob Funcke (jongste fotografisch kunstenaar van Nederland) en Ton Plekkenpol (oprichter Renaissance Groep, inspirator en creatief vernieuwer).

Doel is om vanuit Nederland een signaal te geven; inzicht in kunst kan verfrissend anders door een combinatie met computertechnologie. En door deze aanpak kan onze visie op de samenhang van de maatschappij aanzienlijk veranderen.

Het is uiteraard de vraag of deze vernieuwing vanuit Nederland moet plaatsvinden, omdat we in Nederland liefst uit andere landen adopteren. Ook dit is een punt van discussie.

Op dinsdagmiddag 17 april worden er in de Fabrique in Maarssen, televisie opnamen gemaakt van het unieke vijftal. Motto: Mogelijk is Nederland hier te Klein Voor, presenteren zich de voortrekkers van vernieuwing. Nu maar hopen dat het signaal begrepen wordt!

Ton Plekkenpol
QUASAR
LINVISION

06-50 244 883