Gemeente Papendrecht

29 maart 2007

Wisselbokaal voor sportende Kntowilgleerlingen
De leerlingen van de Knotwilg, locatie Leilinde, ontvangen dinsdag 17 april om 15.00 uur een enorme wisselbokaal uit handen van wethouder André Vogel.
Tijdens het voortraject van de actie Kies voor Hart en Sport (georganiseerd in het kader van breedtesportimpuls, samen met de Nederlandse Hartstichting) bezochten de figuren Rik en Tik de lokale basisscholen om kinderen uit de oudste groepen op ludieke wijze enthousiast te maken voor de aanbiedingen van de meeste Papendrechtse en Alblasserdamse sportverenigingen. De leerlingen konden voor twee euro drie tot vijf weken kennis maken met een tak van sport en na de minicursus desgewenst lid worden. De prijs voor de school met de meeste inschrijvingen voor de minicursussen is dit jaar gewonnen door de leerlingen van de Leilinde, daarom mogen zij tijdens de Nationale Sportweek de bokaal in ontvangst nemen.

Buurtsport start 5 april
Donderdag 5 april starten de buurtsportactiviteiten in de gemeente Papendrecht. Van 15.15 tot 17.00 uur kunnen kinderen de materialen die de speciale sport- en spelbus meeneemt, gebruiken om mee te spelen, te sporten en nieuwe dingen te ontdekken. Sportleiders zijn aanwezig om te helpen of uitleg te geven. Bij slecht weer gaan de activiteiten niet door.
Wie vragen heeft, kan contact opnemen met de sportconsulent van de gemeente Papendrecht, Heidy van Dam via 078-6418911 of per mail: h.vdam@papendrecht.nl
Hieronder het schema van de bus. Overigens mogen kinderen ook naar de bus wanneer die in een andere dan hun eigen woonwijk is. En...meedoen is gratis.


- wijk Molenvliet: Wieklaan, Molenveld - 5 april, 12 april en 19 april


- wijk Centrum: Vondelpark - 26 april en 24 mei
- wijk Westpolder: veldje tussen de Burgemeester Keijzerweg en Randweg
- 7 juni en 14 juni

- wijk Wilgendonk: Platanenlaan, veld tegenover Albert Heijn - 21 juni, 28 juni en 5 juli

- wijk Oostpolder: Zuidkil, speeltuin bij de rotonde - 12 juli en 19 juli.

Gemeentehuis en -werf gesloten
Het gemeentehuis en de gemeentewerf zijn Goede Vrijdag - 6 april - gesloten, evenals tweede paasdag, maandag 9 april. De huisvuilroute van 9 april verschuift naar dinsdag 10 april. De gemeentewerf is ook zaterdagmiddag 5 mei gesloten.

Coördinatiepunt Centrum op hoek Markt-Veerweg
In de voormalige winkel van Mitra, op de hoek van Markt en Veerweg is sinds 2 april het Coördinatiepunt Centrum gevestigd. De toezichthouder van de gemeente, de uitvoerder KWS en de afbouwcoördinator van de nieuwe winkels hebben hier hun kantoor. Omwonenden en ondernemers kunnen dagelijks tussen 9.00 en 10.00 uur terecht met vragen en voor informatie.

Nieuwe bestrating centrum
Maandag 2 april is gestart met aanleg van de nieuwe bestrating in het centrum. Vanaf die dag is een deel van de Veerweg definitief afgesloten voor doorgaand verkeer. Met bebording wordt verkeer omgeleid. Bussen van Arriva rijden via Weteringsingel, Overtoom en de nieuwe oprit aan het Bosch naar de Veerdam. De huidige bushaltes blijven in gebruik.
De werkzaamheden vinden plaats in de periode van april tot en met september en worden volgens het schema op bijgevoegde illustratie uitgevoerd. Het gaat om aanleg van kabels en leidingen, verwijderen van asfalt, klinkers en tegels, verwijderen van funderingslagen, aanleg van het hoofdriool en de nieuwe verharding en natuurlijk het plaatsen van banken, fietsenrekken, afvalbakken, openbare verlichting, bomen en plantvakken.
Op de Veerweg - van de ABN-AMRO bank tot aan de kruising van het Westeind - wordt in de maanden april en mei gewerkt aan aanleg van het nieuwe wegvak. Aan beide zijden van dit deel van de Veerweg worden voorzieningen getroffen om winkels en horeca voor voetgangers bereikbaar te houden.

Invloed inwoners leidt tot aangepast ontwerp eilandje Tinbergenplantsoen/Zernikelaan
Omwonenden van het Tinbergenplantsoen en de Zernikelaan maakten volop gebruik van de mogelijkheid invloed uit te oefenen op renovatie van het eilandje bij het Tinbergenplantsoen. De opmerkingen en suggesties die tijdens de inspraakperiode en op de informatieavond zijn aangedragen, zijn zoveel mogelijk verwerkt in het definitieve ontwerp. De schets ligt nu ter inzage op de leestafel in de hal van het gemeentehuis tot en met woensdag 4 april. Ook bij het wijkplatform Oostpolder-De Kooy kan de schets worden bekeken. Direct omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd. De gemeente is inmiddels gestart met (snoei)werkzaamheden. Uitvoering van de renovatie van het eilandje is gepland voor eind april 2007.

Afscheid gemeentesecretaris Van de Zedde
Na bijna zeven jaar bij de gemeente Papendrecht te hebben gewerkt als gemeentesecretaris/algemeen directeur nam de heer J. van de Zedde dinsdag 27 maart afscheid van de gemeente, relaties en belangstellenden. Jan van de Zedde wordt zakelijk directeur bij de Drechtsteden.
Natuurlijk sprak burgemeester De Bruin enige woorden. De slotwoorden uit zijn afscheidsspeech: `We laten je natuurlijk niet gaan zonder je uitdrukkelijk te bedanken; voor het vele dat je deed, voor je constructieve houding, voor de prettige contacten en samenwerking èn persoonlijk voor die momenten van steun, begrip en vriendschap.'

Papendrecht reageert massaal op parkeerplan
Bewoners, ondernemers en andere belangstellenden reageerden massaal op het nieuwe parkeerplan voor het centrum van Papendrecht. De vier informatieavonden trokken ongeveer 450 bezoekers en 462 mensen stuurden een inspraakreactie in. Het college van B&W komt binnenkort met een aangepaste nota `Parkeerregulering'.
Inmiddels zijn alle inspraakreacties zorgvuldig verwerkt en waar mogelijk zijn eerder gedane beleidsvoorstellen aangepast of aangescherpt. Volgens de plannen zouden alle huidige bestaande blauwe zones en gebieden met vergunningparkeren vervallen. Naar aanleiding van de reacties is besloten de bestaande regelingen voor vergunninghouders bij de Marktflat, in de Muilwijckstraat en het Havenhoofd te laten bestaan, waardoor eerder verworven rechten van bewoners blijven gelden. Daarnaast wordt de omvang van het kerngebied waar de blauwe zone gaat gelden kleiner dan aanvankelijk gepland, ongeveer 200 tot 250 meter van het nieuwe winkelcentrum. Ontheffingen voor bedrijven en winkeliers zijn op die manier niet nodig, waardoor de druk op de parkeercapaciteit afneemt. Verder komt er een bewaakte fietsenstalling voor werknemers en werkgevers in het kerngebied. Voor bezoekers van bewoners en bedrijven in de blauwe zone gold in het oorspronkelijke plan maximaal één uur gratis parkeren. Dit blijft gehandhaafd, daarnaast kunnen bewoners en bedrijven een kraskaart kopen, waarmee bezoekers hun auto een dagdeel tegen een kleine vergoeding in het kerngebied mogen parkeren. Laatste belangrijke wijziging is dat bewoners in de blauwe zone het eerste jaar een gratis ontheffing krijgen. Pas daarna gaan zij een bedrag van 24,- euro per jaar betalen. Ook de bezoekerskraskaart is het eerste half jaar gratis.
De komende maanden wordt gewerkt aan het uiteindelijke verkeersbesluit. De gemeenteraad spreekt zich omstreeks de tweede week van mei uit over de nota Parkeerregulering, waarna eind mei een verkeersbesluit over de blauwe zone en een uitgiftebesluit volgen. Naar verwachting wordt het traject na een bezwaarperiode van zes weken eind juni, begin juli afgerond.
Meer informatie: www.papendrecht.nl - hoofdstuk Verkeer en Vervoer.

Verkeersmaatregelen Oosteind en Westeind
Burgemeester en wethouders hebben besloten het Oostiend ter hoogte van huisnummer 53 tijdelijk af te sluiten (tot begin juli 2007) om sluipverkeer tijdens werkzaamheden op de Ketelweg te voorkomen. Ook wordt de Veerweg te Papendrecht, tussen het Matsercomplex en het kruispunt met het Westeind, vanaf 2 april 2007 in verband met reconstructiewerkzaamheden afgesloten voor de duur van maximaal vier maanden.

Collectanten gevraagd voor gehandicaptensport in Papendrecht In de week van maandag 9 april tot en met zaterdag 14 april wordt in Papendrecht - voor de 24-ste keer - gecollecteerd voor het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten. Wie een steentje wil bijdragen, kan zich melden bij mw. T. Hendriks, voor de wijk Molenvliet, t. 6157974; dhr. J. Mol, Kraaihoek, Westpolder, Wilgendonk, t. 06-22215441, dhr. A. Duyvis, overige wijken, t. 6153683.

Werkzaamheden Ketelweg
Langs de Ketelweg wordt vanaf maandag 2 april gewerkt aan de kruising Oosteind/Ketelweg tot en met Ketelweg 8 (Heus Staal). Eén rijstrook is beschikbaar voor het verkeer, daarom worden verkeerslichten ingezet. Omwonenden en geïnteresseerden worden over de werkzaamheden onder meer geïnformeerd via de website www.ketelweginontwikkeling.nl en via www.papendrecht.nl, daar is ook een nieuwsbrief te vinden. Wie vragen of opmerkingen heeft, kan contact opnemen met toezichthouder Erik Hendriks, t. 078-6440870, e. vraagoverdeketelweg@wsrl.nl

Woensdag 25 april geen reisdocumenten aanvragen Woensdag 25 april 2007 kunnen in de Papendrechtse gemeentewinkel geen reisdocumenten (paspoorten, identiteitskaarten) worden aangevraagd en afgegeven. Die dag wordt namelijk het computersysteem vervangen. Ook spoedaanvragen kunnen dan niet in behandeling worden genomen of worden afgehandeld. Technische storingen voorbehouden, functioneert het nieuwe systeem donderdag 26 april weer normaal.
____________