Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie ROV&B

Dinsdagavond 17 april vergadert de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling, Volkshuisvesting en Beheer vanaf 20.00 uur in de raadzaal aan de Groene tuin 317.

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken.
Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda

1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Vragenhalfuur

5. Verslag en actiepuntenlijst commissie ROV&B 27 februari 2007
6. Ingekomen stukken

7. Visie Oud-IJsselmonde 2016

8. Jaarplan Schoon 2007 Roteb

9. Voortgangsrapportage commissie ROV&B

10. Stand van zaken hondenpoepbeleid

11. Sluiting

Visie Oud IJsselmonde
Oud IJsselmonde wordt alom gewaardeerd als een Rotterdamse wijk waar nog een dorpse sfeer heerst. Zo benoemen bewoners de intimiteit, het groene en kleinschalige karakter, de ligging aan de Maas en de zichtbaar lange geschiedenis van Oud IJsselmonde als sterke punten. De kern van de visie is een verdere ontplooiing van Oud IJsselmonde als een Rotterdams dorp aan de rivier.
Het koesteren en waar mogelijk verbeteren van het dorpse karakter en het beter benutten van de ligging van het dorp aan de Maas zijn hierin essentieel.De visie zal straks het kader zijn, waarbinnen (ruimtelijke) ontwikkelingen moeten passen. Belangrijke themas in de visie zijn:

De dorpskern
Het koesteren en waar mogelijk versterken van het dorpse karakter van Oud IJsselmonde.

Dorp aan de rivier
Openbare ruimtes aan de rivier die uitnodigen tot verblijven zijn een must. Dat vraagt om een nieuwe inrichting van bijvoorbeeld de kades en de onderkant van de brug, maar ook betere relaties met het oude dorp.

Het naoorlogse dorp
Het actief beheren en verbeteren van woningen en woonomgeving. Woonbron gaat hierin de komende jaren investeren. Maar ook van (deel)gemeente en bewoners worden inspanningen verwacht.

De infrastructuur
Een belangrijke opgave is het anders benaderen van de (deels doorgaande) wegen in Oud IJsselmonde. Ook voor de bewoners is dit een punt van zorg. In de visie heet dat het verdorpen van de wegen.

De commissie wordt gevraagd advies te geven over deze visie. Dit advies zal straks mede een rol spelen bij de besluitvorming over de visie door de deelraad. Naast het advies van de commissie wegen ook de adviezen van het dagelijks bestuur, het platform Oud IJsselmonde (met hierin vertegenwoordigers van bewoners en instellingen uit Oud IJsselmonde) en de reacties van de bewoners mee bij de besluitvorming. De deelraad behandelt de visie op 31 mei.

Jaarplan Schoon
Het Jaarplan Schoon 2007 van Roteb geeft een overzicht van alle reinigingswerkzaamheden en de financiële consequenties hiervan. Voor het schoonhouden van het openbaar gebeid in de deelgemeente is ruim twee miljoen Euro beschikbaar. Het dagelijks bestuur van de deelgemeente heeft dit jaarplan vastgesteld en de deelraadsleden worden nu over de inhoud geïnformeerd.