Gemeente Mook & Middelaar


Informatiebijeenkomst herontwikkeling perceel hotel de plasmolen

Dinsdag 17 april is er een openbare informatiebijeenkomst over de herontwikkeling van het perceel Hotel de Plasmolen. Deze bijeenkomst vindt plaats om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Mook. Belangstellenden worden, aan de hand van de stedenbouwkundige uitwerking, geïnformeerd over de voorgenomen plannen.

Zoals waarschijnlijk bekend is, zijn vorig jaar juni in de gemeenteraad de eerste plannen en ideeën gepresenteerd voor de herontwikkeling van het perceel van het afgebrande hotel de Plasmolen. De plannen bestonden uit de realisering van een (zorg)hotel met bijbehorende voorzieningen. Vorig jaar juni heeft de gemeenteraad er mee ingestemd, dat de initiatiefnemers in samenwerking met het college van burgemeester en wethouders de plannen nader onderzoeken en onderbouwen. Inmiddels is dit onderzoek zo ver gevorderd dat burgemeester en wethouders de gemeenteraad en raadscommissie nader willen informeren over de huidige stand van zaken. Dit gebeurt tijdens de vergadering van de Commissie Grondgebied op 25 april 2007 en de raadsvergadering op 10 mei 2007.

Er is inmiddels een stedenbouwkundige uitwerking ten behoeve van de beoogde ontwikkeling opgesteld. Deze uitwerking heeft betrekking op het hele perceel, waarop het afgebrande hotel zich bevond. De plannen voorzien in de ontwikkeling van een zorghotel met bijbehorende voorzieningen. Op hoofdlijnen wordt daarbij gedacht aan de volgende functies:


- Hotel met 24 kamers. In dit hotel kunnen mensen die herstellen van een ingreep of door omstandigheden even thuis niet kunnen worden verzorgd, tijdelijk verblijven. Daarnaast is het hotel echter ook openbaar toegankelijk voor toeristen en andere bezoekers van de regio.


- Zelfstandig Behandel Centrum (Z.B.C.)/ Kliniek, waar o.a. kleine specialistische ingrepen kunnen plaatsvinden en aanvullende zorgvoorzieningen hiervoor.


- Restaurant, waar bewoners/gasten gebruik van maken, maar dat net als het hotel ook openbaar toegankelijk is.


- 47 zorgwoningen, die uitsluitend worden verhuurd aan mensen die beschikken over een indicatie voor AWBZ-zorg, met de garantie dat de bewoners 24-uurs zorg in de woning kan worden geleverd vanuit het voorliggende complex.


- Ondersteunende/ aanvullende ruimtes ten behoeve van de hiervoor genoemde voorzieningen.


- Passende, aanvullende recreatieve functies.

Inmiddels hebben burgemeester en wethouders onder voorbehoud van instemming door de gemeenteraad met de eigenaar in de vorm van een samenwerkingsovereenkomst afspraken gemaakt over de realisering van de complex. Vooruitlopend op de voorgenomen behandeling in de gemeenteraad willen wij belangstellenden aan de hand van de stedenbouwkundige uitwerking informeren over de voorgenomen plannen.