Gemeente Hengelo

Praat mee over duurzaamheid, stadsranden en Innocent

Tijdens de vierde aflevering van Trefpunt Hengelo kunnen burgers, bestuurders en bedrijven elkaar ontmoeten en in discussie gaan over onder andere duurzaamheid in Hengelo en over de randen van de stad. Dinsdag 17 april is iedereen vrij om in- en uit te lopen bij de verschillende discussies en presentaties.

Locatie: stadhuis, Burgemeester Jansenplein. Tijd: vanaf 19.30 uur.

Hoofdthema tijdens Trefpunt Hengelo is de vraag Hoe duurzaam is Hengelo? Na een presentatie over de kansen van het gemeentelijk beleid en de bestaande Nota Duurzaamheid gaat de zaal in discussie.

Een ander onderwerp draagt de titel Spannende stadsraden. Een sterke kwaliteit van Hengelo is de ligging in het prachtige Twentse landschap. De laatste jaren verandert het platteland van karakter en functie. Tijdens deze Trefpunt-avond wordt u geïnformeerd over het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) in relatie tot Hengelo.

Overige themas

Wijkeconomie is een ander onderwerp. Gemeente Hengelo zet in op vitale woonwijken. Kleinschalige bedrijvigheid hoort hierin ook een plek te hebben. Verder houdt de Ondernemersvereniging Twentekanaal een presentatie over de toekomst van het bedrijventerrein. Het vijfde thema wordt verzorgd door Innocent, onder de titel Van huiskamer tot subcultureel centrum.