Ingezonden persbericht



Persuitnodiging Horeca- en Toerismepoort
Op dinsdag 17 april a.s. zal minister van Verkeer en Waterstaat, de heer Camiel Eurlings samen met Koninklijk Horeca Nederland, de Club van Elf en RECRON een intentieverklaring ondertekenen om samen te werken aan een betere bereikbaarheid van horeca en toerisme. Dit gebeurt tijdens de tweede Horeca- en Toerismepoort in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

De Horeca- en Toerismepoort met als thema: Horeca, toerisme en mobiliteit wordt georganiseerd door Koninklijk Horeca Nederland, Club van Elf en RECRON. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Stichting Recreatie zijn ook betrokken bij dit evenement. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Wij willen u vriendelijk verzoeken u hiervoor aan te melden.

U kunt zich hier direct online aanmelden voor de Horeca- en Toerismepoort.

Toeristische attracties en recreatieve gebieden zijn regelmatig slecht bereikbaar. Denkt u daarbij aan de kust in de zomer, maar ook aan niet optimaal ontsloten natuurgebieden, recreatieparken die door wegwerkzaamheden een slecht seizoen draaien, geen eenduidige, herkenbare toeristische, culturele bewegwijzering, etc. Recreanten en bezoekers van horeca en toeristische bedrijven maken daarnaast ook nog eens een belangrijk onderdeel uit van de dagelijkse files. Tijdens de bijeenkomst discussiëren we over deze problematiek en creatieve oplossingen.

Een van de creatieve oplossingen, een verkeersinformatiescherm van Verkeer en Waterstaat, wordt gepresenteerd en in gebruik genomen in Nieuwspoort zelf. Uw dagvoorzitter tijdens de bijeenkomst is Violet Falkenburg.

Programma
16.00 uur Ontvangst in Nieuwspoort
16.30 uur Welkom door dagvoorzitter Violet Falkenburg 16.40 uur Introductie problematiek horeca, toerisme en mobiliteit (door Stichting Recreatie) 17.20 uur Creatieve oplossingen
18.00 uur Speech door minister Eurlings van Verkeer en waterstaat 18.10 uur Ondertekening Intentieverklaring Mobiliteit door Koninklijk Horeca Nederland, Club van Elf, RECRON en minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat 18.15 uur Ingebruikname eerste verkeersinformatiescherm bij Nieuwspoort en afsluitende borrel

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van Koninklijk Horeca Nederland via telefoonnummer 0348 - 489 452 of communicatie@horeca.org.

Koninklijk Horeca Nederland behartigt de collectieve en individuele belangen van 20.700 professionele horecaondernemers die als de gastheer van de samenleving staan voor kwaliteit. www.horeca.org