Ingezonden persbericht


woensdag 11 april 2007

Enige clubshow The Answer (IER) in WaterFront

The Answer is pure hardrock uit Ierland. The Answer was al één van de openbaringen van Eurosonic 2007 en zal naast de show op Paaspop afgelopen weekend in Nederland alleen een clubshow doen in WaterFront.

In de authentieke classic- en seventiesrock van deze Ieren doet de zang denken aan Robert Plant in zijn beste dagen, maar dan iets rauwer en de muziek aan Thin Lizzy, U2, Therapy?, Rory Gallagher en Led Zeppelin, maar dan in een eigentijds jasje.

Sinds de release van hun debuut EP 'Keep Believin' in juli 2005 heeft de band eindeloos getoerd. Ze speelden niet alleen hun eigen shows, maar ook op festivals en als voorprogramma van Grootheden als Deep Purple, Alter Bridge, Therapy en The Who.

In Engeland is "Rise", het album van The Answer dat vorig jaar in de zomer is uitgekomen, al een tijdje hot. Volgens de Britse Rockpers is "Rise" de meest belangrijke hardrockplaat van de afgelopen 10 jaar! De nummers zijn edgy, vol energie en de nummers zijn geraffineerd, bepaald en welomlijnd. Deze plaat zal de fans van Led Zeppelin en The Black Crowes zeker aanspreken. The Answer brengt de glans terug in de Britse bluesrock en heeft een fijne combinatie gevonden tussen rock'n'roll, blues, soul en zelfs een snufje metal.

Met de stomende gitaar van Paul Mohan, een superstrak rockende ritmesectie en de ongeëvenaarde vocalen van Cormac Neeson is The Answer een wereldband in de dop. Stuk voor stuk uitstekende muzikanten en een zanger die rechtstreeks uit de teletijdmachine lijkt te zijn gestapt. The Answer laat The Darkness in het donker en rockt ook Wolfmother het bos uit en zijn in staat headbanger's balls nieuw leven in te blazen. Yeah!

Datum: dinsdag 17 april 2007
Deur open: 21.00
Toegang: ¤ 13,-
Locatie: WaterFront
Meer info: www.waterfront.nl / www.theanswer.ie / www.myspace.com/theanswerrock

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (hoofd communicatie)
publi@waterfront.nl / 010-2010980
aanwezig op: di/ wo /do

Els van der Vorm (medewerker communicatie)
publi2@waterfront.nl
aanwezig op: di / do

----------

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
publi@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op di, wo & do aanwezig op kantoor)