Gemeente Rotterdam

home Terug naar de beginpagina Reactie en contact met de gemeente Zoek in de Rotterdamse internetsites Plattegrond met voorzieningen Alfabetisch overzicht van producten, diensten, adressen en sites Tekstversie van deze site. Geschikt voor tekstgeoriënteerde browsers en PDA's Information for foreign visitors and new residents

Activiteiten raad en commissies van 17 tot 20 april 2007 vorige vorige pagina | print print deze pagina

De raadscommissies zijn de komende week te vinden op diverse locaties in de stad. Lees in het commissiebericht waar ze zijn en wat ze gaan doen.

Commissie voor Bestuur, Veiligheid en Middelen

Actieprogramma Meedoen of Achterblijven

Dinsdag 17 april, 14.00 uur, wijkgebouw Het Klooster, Ruivenstraat 81

Gedeeltelijk besloten bijeenkomst

Het programma van de commissie staat in het teken van het actieprogramma Meedoen of Achterblijven. De commissie bereidt zich voor op de behandeling van de voortgang van het actieprogramma op 31 mei aanstaande en op de commissiereis naar London van 12 tot 16 mei.

Begin 2005 werd Meedoen of Achterblijven, actieprogramma tegen radicalisering en voor kansen voor Rotterdammers gepresenteerd. Doelstellingen van het Actieprogramma zijn het stimuleren van integratie, participatie, emancipatie, inburgering en educatie en het tegengaan van radicalisering. De commissie gaat in gesprek met o.a. vertegenwoordigers van Marokkaanse en Turkse organisaties.

De pers is uitgenodigd om vanaf 17.00 uur aan te sluiten bij de informele nabespreking.

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie

Aanpak huiselijk geweld

Dinsdag 17 april

Besloten bijeenkomst

De Commissie bezoekt Feijenoord in het kader van een externe oriëntatie op de aanpak van huiselijk geweld in Rotterdam. Aan de hand van verschillende casussen wordt een toelichting gegeven op de aanpak en de uitvoering van huiselijk geweld.

De externe oriëntatie is een voorbereiding op de bespreking van het Uitvoeringsprogramma De Rotterdamse aanpak van Huiselijk Geweld in mei in de commissie. Wegens het vertrouwelijke karakter van de casussen zal de bijeenkomst besloten zijn.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport

Bezoek aan wijk Schiebroek

Woensdag 18 april, 09.45 uur, Deelgemeentekantoor
Hillegersberg-Schiebroek,

Melanchtonweg 100 en kantoor Samenwerkende bewonersorganisatie (SBO), Kastanjesingel 80

De externe oriëntatie staat in het teken van de herstructurering in de wijk Schiebroek. De commissie constateerde eerder, op initiatief van raadslid Hagenaars-Baldee, dat de wijk in fysiek en sociaal opzicht is verwaarloosd. Schiebroek-zuid maakt deel uit van de dertien VIP-gebieden binnen de Stadsvisie. Dit zijn gebieden waar met voorrang in wordt geïnvesteerd omdat ze het meest bijdragen aan het versterken van de economie en het aantrekkelijk van Rotterdam als woonstad.

Het programma bestaat uit een toelichting op het
herstructureringsprogramma en de voortgang van een aantal belangrijke bouwprojecten. Aansluitend wandelen de leden door het zuidelijke deel van Schiebroek en spreekt de commissie met vertegenwoordigers van de Samenwerkende Bewonersorganisatie.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur

Jeugdzorg

Donderdag 19 april, 09.00 uur, JONG Noord, Eudokiaplein 31

De commissie oriënteert zich op de Jeugdzorg. De externe oriëntatie start bij JONG Noord met een presentatie van het lokale en regionale werkveld van de jeugdzorg. Verder wordt aandacht besteed aan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het elektronische kindsdossier (KIDOS) en het advies en meldpunt kindermishandeling (AMK). Aan de hand van een casus wordt de rol van gezinscoaches uitgelegd. Met deze oriëntatie bereiden de commissieleden zich voor op de bespreking van het uitvoeringsprogramma Ieder kind wint op 9 mei in de commissie JOC.

Commissie voor Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer

Openbaar Vervoer

Donderdag 19 april, 10.00 uur, Stadsregio, Meent 106 (Minervahuis I, zaal 207)

De externe oriëntatie van de commissie staat in het teken van het Openbaar Vervoer. Aanleiding is de komende aanbesteding voor het busvervoer in de regio vanaf 1 januari 2009. De Stadsregio heeft recent een plan van aanpak opgesteld voor de aanbesteding van het busvervoer en overlegt deze maanden met de gemeenten in de regio over het programma van eisen. Ook het personenvervoer over water zal tijdens de externe oriëntatie aan de orde komen. Vertegenwoordigers van het Platform Reizigers Openbaar Vervoer (PROV) zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst om kennis te maken met de commissieleden.

Actualiteitenuur raad

Donderdag 19 april, 14.00 uur, raadzaal

De onderwerpen zijn donderdagochtend na 10.00 uur bekend.

Voetbalwedstrijd raadsteam - T.O.G.R.

Vrijdag 20 april, 21.00 uur, Topsportcentrum, Van Zandvlietplein (naast De Kuip)

In aanloop naar het raadscuptoernooi op 2 juni a.s. in Nijmegen, speelt de gemeenteraad drie oefenduels. Op 30 maart speelde het raadsteam tegen Rotterdamse journalisten. Op 11 mei speelt het raadsteam nog een wedstrijd tegen de jongeren van de Soccer Academy.

Bron: Griffie, 13-04-2007

naar boven

[s?rotterdam.Openbaar_60327.OTAP_RDM Content
ite_250003.Griffie_2050902.Nieuwsbericht_2050906.Commissieberichten_20 29681.Commissieberichten 2_2130217.Activiteiten raad en_2141258]