Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 16 april 2007

Sharon Dijksma op bezoek in De Baarsjes

Kinderen met achterstand verplicht naar voorschool

De voorschool moet verplicht worden voor alle kinderen met een achterstand en een recht voor alle andere kinderen. Dat vindt portefeuillehouder Onderwijs, Godfried Lambriex van het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes. De portefeuillehouder vindt dat die verplichting helpt om segregatie tegen te gaan. 'We zien nog te vaak dat ouders van kinderen zonder achterstanden kiezen voor een school buiten De Baarsjes. Dat moet anders omdat integratie in wijken als de onze gediend is bij het samen naar school gaan van kinderen in hun eigen buurt. Zo leren kinderen en ouders elkaar kennen en samenleven.'

Lambriex wil ook de voorschool integreren met de basisschool. 'Nu is de voorschool eigenlijk een welzijnsactiviteit. Waarom maken we er geen onderwijsactiviteit van? Gewoon onder verantwoordelijkheid van een schoolbestuur en de directeur van de school. Bij voorkeur in hetzelfde gebouw', zegt Lambriex.

De portefeuillehouder legt zijn plan morgen (dinsdag 17 april) voor aan Sharon Dijksma. De staatssecretaris Onderwijs, Cultuur en Wetenschap komt dan langs in de Baarsjes. Samen met de portefeuillehouder gaat zij op bezoek bij het Ouder- en Kindcentrum Magalhaensplein en Kinderdagverblijf Mercator. Het bezoek eindigt op basisschool Corantijn.


-----------------------------
Voor de redactie
Meer informatie: Wim de Graaf 06 1237 9510.

---- --