Gemeente Maastricht

Ontvangst Nationaal Kampioen Straatvoetbal OBS De Perroen op Stadhuis

Het college van burgemeester en wethouders van Maastricht ontvangt op dinsdag 17 april a.s. om 14.00 uur groep 8 van basisschool De Perroen uit De Heeg. Op woensdag 11 april 2007 zijn de voetballers van deze groep nationaal kampioen Straatvoetbal geworden in het Olympisch Stadion te Amsterdam.

Het toernooi in Amsterdam werd georganiseerd door de Johan Cruyff Foundation. De oude leermeester, Johan Cruyff, was er zelf bij aanwezig. Er waren teams aanwezig uit de 13 steden waar (een of meerdere) Cruyff Courts zijn aangelegd. Het Maastrichtse Cruyff Court ligt aan het Old Hickoryplein in Wittevrouweveld.

Op 4 december 2006 won De Perroen de Maastrichtse voorronde, waar 15 teams aan deelnamen. Daarna volgden ze enkele trainigen van ex-prof Eric Van de Leur (MVV en vooral Roda JC).

In Amsterdam won De Perroen de 1e plaats in de poule. Na een bloedstollende halve finale waren er na een gelijkspel 10! penalties nodig om de finale te bereiken. In de finale troffen ze een basisschool uit Amsterdam. Na een snelle 2 - 0 achterstand kwam De Perroen via een penalty en een goal in de laatste minuut op 2 - 2. In de nieuwe penaltyreeksschoot De Perroen 3 keer raak. De keeper van De Perroen wist 2 penalties te stoppen, waardoor het nationale kampioenschap binnen was. Ze ontvingen een geweldige grote wisselbeker ('met grote oren'), een kampioensbeker (die ze mogen houden) en 15 entreekaarten voor de voetbalwedstrijd Nederland - Bulgarije.

Met de ontvangst van dinsdag a.s. wil het college de spelers en supporters van De Perroen eren met het behaalde kampioenschap.