Sasol Technology en Avantium kondigen strategische ..........

17.04.2007 / 10:04 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Avantium technologies b.v.

Avantium technologies b.v.

Sasol Technology en Avantium kondigen strategische samenwerking aan

SASOLBURG, Zuid Afrika en AMSTERDAM, Nederland, April 17 /PRNewswire/ -- Sasol Technology en Avantium Technologies hebben bekendgemaakt dat ze op strategisch niveau gaan samenwerken op het gebied van Fischer-Tropsch chemie waarmee steenkool en aardgas kunnen worden omgezet naar vloeibare brandstoffen. Binnen deze samenwerking zullen wetenschappers van Sasol en Avantium samenwerken om nieuwe katalysator technologieën te ontwikkelen om de productie van brandstoffen uit kolen en aardgas te optimaliseren.

Avantium is gespecialiseerd in experimentele methodologieën waarmee wetenschappers zeer snel en op kleine schaal veel experimenten tegelijk kunnen uitvoeren.

Dit verhoogt de productiviteit en stelt wetenschappers in staat een grote hoeveelheid aan experimenten uit te voeren en de uitkomsten te vergelijken.

Er wordt gebruik gemaakt van statistische technieken om de meest veelbelovende richting van het experimentele programma te bepalen, en om met behulp van de verkregen data industriële processen verder te verbeteren.

"We hebben het volste vertrouwen dat de inspanning van beide onderzoeksteams in deze samenwerking waarde zal creëeren en tot innovatieve en nieuwe katalysator-technologieën zal leiden voor Sasol. Onze unieke expertise stelt ons in tijd om op hele korte termijn nieuwe produkten en processen te ontwikkelen. Daarnaast zijn we in staat onderzoek en ontwikkeling efficiënter en succesvoller uit te voeren", aldus Tom van Aken, Chief Executive Officer van Avantium Technologies.

Dr. Chris Reinecke, Managing Director van Sasol Technology Research and Development vertelt: "Deze samenwerking met Avantium past in Sasol's doestelling om wereldmarktleider op het gebied van Fischer-Tropsch chemie te zijn".

Over Sasol

Sasol is een geintegreerd olie en gas bedrijf met aanzienlijke chemische belangen. Deze activiteiten worden in Zuid Afrika ondersteund door het winnen van steenkool, wat wordt omgezet in synthetische brandstoffen en chemicalien door middel van onze wereldbekende en gepatenteerde Fischer-Tropsch technologie.

www.sasol.com

Over Avantium

Avantium Technologies is een research en technologie bedrijf dat actief is in de chemische en farmaceutische industrie. Avantium levert technologie, diensten en apparatuur ' die klanten in staat stelt om hun R&D activiteiten te versnellen, en de efficiency en slaagkansen van hun onderzoek te verbeteren.

www.avantium.com

Contact:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Sasol, Johann van Rheede, Sasol Media Manager, Tel: +27-11(0)82-329-01986 / +27-11-441-3295, Fax:
+27-11-441-3236, Email: johann.vanrheede@sasol.com, www.sasol.com; Avantium Technologies, Tom van Aken, CEO, Tel: +31-20-586-8010, Fax: +31-20-586-8085, Email: media-relations@avantium.com, www.avantium.com