Politie Hollands Midden

Datum: 17 april 2007

Noordwijkerhout Onder invloed rijden De politie heeft maandagavond 16 april rond 18.20 uur een 22 jarige automobilist uit Pabianice (Polen) aangehouden. Agenten waren naar de Haven geroepen waar twee gemeentelijke opsporingsambtenaren de man hadden staande gehouden na het vermoeden dat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Een eerste blaastest gaf inderdaad een duidelijke indicatie dat er sprake was van drankgebruik. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse gaf een waarde van 750 ug/l. (limiet 220 ug/l.) aan. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Uit de hand gelopen spel oorzaak brand school Een uit de hand gelopen spel met kwalijke gevolgen lijkt de oorzaak te zijn van de brand die op 18 februari jl. rond 15.10 uur ontstond bij een school aan de Antoinette Kleynstraat. De brand richtte grote schade aan het gymlokaal en de kantine. De politie komt tot deze conclusie na de aanhouding van vier jongens uit Leiden van 12, 13, 13 en 14 jaar. Ze werden maandag 16 april aangehouden en legden een bekennende verklaring af. Ze brachten pallets naar het dak van de school voor een spel, daarbij hadden ze bedacht een vuurhaard te maken voor warmte. Ze vertrokken overhaast toen ze dachten door iemand ontdekt te zijn. Daarbij is het vuur vermoedelijk niet goed gedoofd geweest.

De politie stelde na de brand onmiddellijk een uitgebreid onderzoek in. Er werden buurtonderzoeken gehouden, getuigen werden gehoord en tot twee keer toe werd de brand in de uitzending van het opsporingsprogramma van RTV-West, team West, gebracht. Ook was er tijdens het onderzoek al een aanhouding en werd een andere jongen gehoord. Beide jongens bleken niets met de brand te maken te hebben. Door vasthoudendheid wist de politie uiteindelijk de identiteit van de vermoedelijke daders te achterhalen, waarna hun aanhouding en hun uiteindelijke bekennende verklaring volgde. De jongens zijn nog dezelfde dag van hun aanhouding overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op en stuurt dit naar de officier van justitie.

Voorschoten Vernieling telefooncel De politie heeft maandagavond 16 april rond 18.30 uur aan de Professor Einsteinlaan een 59 jarige vrouw uit Voorschoten aangehouden. De vrouw had in verwarde toestand een ruit van een daar geplaatste telefooncel vernield. De politie heeft haar overgedragen aan hulpverlenende instanties.

Leiden Schennispleger voor het raam Een bewoonster van een woning aan de Schimmelstraat schrok dinsdag 17 april even voor 01.00 uur toen zij een man zichzelf zag bevredigen voor het raam van haar woning. De vrouw zat in haar woonkamer toen zij opeens de man ontdekte. De vrouw heeft de politie gebeld en zag even later de ongeveer 35 jarige slanke man weglopen in de richting van de Potgieterlaan.

Alphen aan den Rijn Meld je aan voor preventieve caravancontrole! De politie meldt dat men zich nog steeds kan aanmelden voor de preventieve caravancontrole van zaterdag 28 april a.s. De controle vindt plaats tussen 09.30 en 13.00 uur op het bureau van het politiedistrict Rijn- en Veenstreek aan de Kees Mustersstraat 2 in Alphen aan den Rijn gehouden. Caravanbezitters woonachtig binnen de gemeente Alphen aan den Rijn zijn dus nog

van harte welkom om hun caravans en kentekenbewijzen/rijbewijzen etc. te laten controleren. Het is de bedoeling dat zij behalve de auto en de caravan ook van beide voertuigen de bijbehorende kentekenbewijzen meenemen naar het politiebureau, alsmede het rijbewijs van de bestuurder. Kleine gebreken zullen, indien mogelijk, direct worden hersteld. Een onafhankelijk technisch servicebedrijf zal de technische controle uitvoeren. De resultaten/geconstateerde gebreken van de controle zullen geen consequenties hebben op het gebied van verbalisering. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de politie te Alphen aan den Rijn via 0900-8844. Er zal dan op afspraak gewerkt gaan worden.

Gouda Beroofd van handtas Een 52 jarige fietsster uit Gouda is maandag 16 april op de Hoogstraat beroofd van haar handtas. De vrouw reed om 18.45 uur ter hoogte van parfumerie Ici Paris toen een man op een fiets haar handtas van haar schouder trok. Het hengsel van de tas brak waarna de man ermee vandoor kon gaan. Hij fietste weg via de Turfmarkt de Vrouwensteeg in. De tas werd korte tijd later leeg teruggevonden in de omgeving. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844, Gouda-Centrum.

Gouda Aanhouding verdachten van diefstal De politie heeft dinsdag 17 april rond 01.50 uur twee mannen uit Gouda van 19 en 29 jaar aangehouden. Hun aanhouding vond plaats nadat zij zich vermoedelijk aan een controle door agenten wilden onttrekken en er in de auto waarmee ze hadden gereden een hoeveelheid elektriciteitkabels lagen. Het vermoeden is dat deze kabels, waarvan de kern uit koper bestaat, van een bouwplaats zijn gestolen. De politie doet daar onderzoek naar en de verdachten zijn daarvoor ingesloten. Eén van de verdachten had nog een straf uitstaan van 49 dagen. Surveillerende agenten zagen de auto vanaf de Rijksweg A12 over de Goudse Poort Gouda binnenrijden. Op het moment dat ze wilden gaan controleren verhoogde de auto zijn snelheid en wist uit het zicht te raken van de politie. Na een zoekactie door de politie werd de auto op een parkeerterrein aan de Groenheuvel teruggevonden. De twee mannen hielden zich in struiken en achter auto's verborgen maar werden desondanks ontdekt en aangehouden.

Boskoop Auto weg na woninginbraak Maandag 16 april is in de ochtend of de middag ingebroken in een woning aan de Reijerskoop. Bij de inbraak werden behalve sieraden en lcd-schermen ook een auto, een paarse Ford Ka, van de bewoners weggenomen. Men kon de woning binnenkomen via een raam dat geopend kon worden door gaatjes die door de inbreker(s) waren geboord. De politie wijst erop dat een dergelijke inbraak kan worden voorkomen door afsluitbare raamvergrendeling te plaatsen. Voor meer preventietips, vraag de informatiemap 'Veilig wonen prettig wonen' aan via 0900 - 8844.

Vlist Voetgangster aangereden door fietser Een 75 jarige vrouw uit Polsbroek is maandag 16 april om 14.10 uur aangereden door een racefietser. De vrouw en een vriendin werden op de Slangeweg over het hoofd gezien door de racefietser, een 33 jarige man uit Ijsselstein. De man fietste in volle vaart tegen de vrouw. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --