Politie Groningen

Dinsdag 17 april 2007

Provincie Groningen, 17-04-2007

Groningen: computerdief overlopen

Een 32-jarige man uit Groningen is maandagavond in het UMCG aangehouden. De man had geprobeerd een computer weg te nemen. Personeel heeft de man overlopen en overgedragen aan de politie. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De computer is teruggegeven aan het ziekenhuis.

Onnen: snelheidscontrole

De politie heeft maandagmorgen naar aanleiding van klachten op snelheid gecontroleerd aan de Dorpsweg in Onnen. Van de 32 gecontroleerde autos reden er 6 fors te hard. De hoogst gemeten snelheid is 89 km/uur, terwijl 50 km/uur de maximum toegestane snelheid is.

Appingedam: fietsers gewond door openslaande deur

Een 79-jarige fietser en een 76-jarige fietsster, beiden uit Appingedam, zijn maandagmiddag gewond geraakt. Het tweetal passeerde een geparkeerde auto op de Damkade in hun woonplaats. De 81-jarige automobilist uit Appingedam opende het portier. Hij had de fietsers niet zien aankomen. De vrouw werd geraakt door de openslaande deur en kwam tegen de andere fietser ten val. Beide fietsers moesten behandeld worden door het ambulancepersoneel.

Warffum: fietser gewond bij aanrijding

Een 12-jarige fietser uit Farmsum is maandagochtend op de Borgweg in zijn woonplaats gewond geraakt. De jongen kwam vanaf de Hogelandsterweg en verleende geen voorrang aan een 26-jarige automobiliste uit Appingedam. De automobiliste raakte de fiets, waardoor de jongen ten val kwam. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winsum: boete voor illegale werknemer

De vreemdelingenpolitie heeft maandagavond een controle gehouden in samenwerking met de Arbeidsinspectie, de belastingdienst en het UWV. In een restaurant aan de Havenstraat in Winsum werd een illegale werknemer aangetroffen. Deze vrouw (leeftijd onbekend) is in vreemdelingenbewaring gesteld. De eigenaar van het restaurant heeft van de Arbeidsinspectie een boete van 8000 euro gekregen.