Gemeente Dongen


Douches sportcomplex De Salamander weer in gebruik

De douches in Sportcomplex De Salamander kunnen weer worden gebruikt. De gemeente heeft hier met de GGD overleg over gehad, nu uit nieuwe watermonsters is gebleken, dat de legionellabacterie zich weer binnen de norm bevindt. Twee weken geleden stelde de gemeente de douches uit voorzorg tijdelijk buiten gebruik. Tijdens een routinecontrole van de waterinstallatie werd namelijk in één kraan in de beheerdersruimte een verhoogde waarde van de legionellabacterie aangetroffen. Deze waarde vormde echter geen gevaar voor de volksgezondheid.

De gemeente heeft de waterinstallatie van De Salamander thermisch gedesinfecteerd. Zij zal dit de komende tijd ook preventief blijven doen. Thermisch desinfecteren houdt in dat de waterinstallatie met water van 60'0 C of warmer wordt gedesinfecteerd en doorgespoeld. Legionellabacteriën zijn levensvatbaar in water van 25'0 C tot 50'0 C. Door desinfectie met water warmer dan 60'0 C wordt de bacterie gedood.

Aanpassing installatie
Naast het preventief desinfecteren wordt de waterinstallatie technische aangepast door een installateur. Op deze manier wordt voorkomen dat er zich opnieuw een bron van bacteriegroei kan ontwikkelen.

Laatst gewijzigd: 16-4-2007