Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 17-04-2007

Aanrijding

PAPEKOP Bij een aanrijding tussen een bestelbus en een bestelauto raakten op maandag 16 april twee personen gewond.

Rond 13.10 uur reden twee broers van 20 en 24 jaar oud en afkomstig uit Woerden met hun bestelauto over de Papekopperdijk, komende uit de richting van de Rijksweg A12 en gaande in de richting van Oudewater. Over dezelfde weg kwam hen een 45-jarige man uit Haastrecht met een bestelbus tegemoet. Vermoedelijk doordat de Haastrechter niet genoeg rechts hield, botsten de voertuigen frontaal met de linkervoorzijde op elkaar.

De 20-jarige Woerdenaar werd met letsel aan zijn gezicht en schouder per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Zijn 24-jarige broer werd met hoofdletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De politie stelt een onderzoek naar het ongeval in.

Racefietser gewond

MONTFOORT Een 55-jarige racefietser uit Nieuwegein raakte op maandag 16 april gewond bij een valpartij.

Rond 17.00 uur wilde de fietser op het IJsselveld stoppen. Doordat hij een voet niet snel genoeg uit het pedaal kreeg, viel hij met zijn fiets om. De Nieuwegeiner is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Alcoholcontrole

KAMERIK De politie heeft op maandagavond 16 april van 19.00 uur tot 22.30 uur een alcoholcontrole op de Ingenieur Enschedeweg gehouden.

Van 691 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Twee van hen bleken te veel te hebben gedronken en zij werden aangehouden. Het ging daarbij om twee automobilisten uit Woerden, 37 en 64 jaar oud. De jongste blies 335 ug/l, de ander 295 ug/l. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsster gewond

WOERDEN Een 51-jarige fietsster uit Kockengen raakte op maandag 16 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 09.00 uur reed een 58-jarige automobiliste uit Woerden over de Rembrandtlaan, komende uit de richting van de Jozef Israëlslaan. Op de kruising met de Ridderstraat sloeg zij linksaf, maar liet daarbij de haar tegemoetkomende fietsster niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

Het slachtoffer liep een hoofd- en beenwond op en is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Niet handenvrij

WOERDEN Bij een in Woerden en omgeving gehouden controle op het niet handenvrij bellen tijdens het autorijden, werden op maandagmiddag 16 april veertien automobilisten bekeurd.