Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 17-04-2007

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN - De politie heeft op maandag 16 april een verkeerscontrole op de Zandveldsewweg gehouden.

Bij de controle werd gebruik gemaakt van een lasergun. Veertien automobilisten werden bekeurd omdat zij te hard reden. De 'topper' reed 94 km/u. Ook werden bekeuringen uitgeschreven voor niet dragen autogordel (8), niet handenvrij bellen (2) en het negeren van het rode verkeerslicht (2).

Gewond

NIEUWEGEIN - Een 13-jarig meisje uit Nieuwegein raakte op maandag 16 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 12.10 uur stopte een 36-jarige automobiliste uit Nieuwegein op de Batauweg voor een voetgangersoversteekplaats om twee voetgangers, waaronder het 13-jarige meisje, over te laten steken. Toen het meisje over was gestoken en op middengeleider liep, trok de automobiliste op. Op dat moment rende het meisje terug over de voetgangersoversteekplaats. De automobiliste remde nog, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Het slachtoffer is met onder andere een hoofdwond per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Pijl en boog

HOUTEN - Twee jongens schoten op maandag 16 april met zelfgemaakt wapentuig op voorbijgangers.

Rond 17.30 uur belde een getuige naar de politie dat twee jongens in de omgeving van de Heemcamp met pijl en boog op passanten aan het schieten waren. Agenten gingen ter plaatse en troffen de twee 'indianen' inderdaad aan. De twee Houtense tieners ( één van 13 jaar, de andere onbekend) waren inderdaad bewapend: beiden hadden een zelfgemaakte pijl en boog. De pijlen waren bamboestokjes.

Het tweetal verklaarde dat zij aan het spelen waren en niet op mensen hadden geschoten. Blijkens de verklaring van de getuige was dat anders. De agenten gingen met beiden naar hun ouders. Ook de ouders waren het met de agenten eens dat er niet op mensen mocht worden geschoten. Vervolgens deed het tweetal vrijwillig afstand van hun bewapening. De agenten namen de pijlen en bogen mee naar het politiebureau. Daar worden zij vernietigd.

'Dollen' leidt tot ongeluk

HOUTEN - Een 51-jarige fietsster uit Houten raakte gewond door het baldadige gedrag van twee fietsende meisjes.

Rond 18.00 uur fietste de vrouw over de Oud Wulfseweg. Zij zag dat twee meisjes, 7 en 9 jaar oud en afkomstig uit Houten, haar tegemoet kwamen fietsen. Het tweetal was aan het dollen en slingerde van links naar rechts. Daarbij fietste het 7-jarige meisje frontaal tegen de fiets van de vrouw. De vrouw sloeg daarop over de kop en liep verscheidene verwondingen op. Door gewaarschuwde familieleden werd zij voor behandeling naar de huisartsenpost gebracht. Het meisje liep door het ongeval geen letsel op.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN - Op de Wierselaan werd op maandagochtend 16 april van 08.00 uur tot 09.30 uur op snelheid gecontroleerd. Zeventien bestuurders reden harder dan de toegestane 30 km/u. DE bestuurder met de meeste haast reed 49 km/u.

Over de kop

HOUTEN - Een 6-jarig meisje uit Houten raakte op maandag 16 april gewond bij een ongeval met een fiets.

Rond 19.00 uur fietsten twee 6-jarige meisjes uit Houten over de Donjonmuur. Het éne meisje zat bij de ander achterop de fiets. Het tweetal reed tegen een klein hoopje zand op, waardoor de fiets over de kop sloeg. De passagiere kwam daarbij ongelukkig terecht. Zij werd met mogelijk een gebroken been per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.