Gemeente Heemskerk


maandag, 16 april 2007

Burgerplatform Wmo officieel geïnstalleerd

HEEMSKERK - Vandaag heeft wethouder Odd Wagner formeel het Burgerplatform Wmo geïnstalleerd in de raadzaal in het gemeentehuis. Het Burgerplatform bestaat uit 14 mensen en dient uit haar midden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester te kiezen. De leden van het platform zijn burgers van de gemeente Heemskerk. Zij zijn ieder voor zich en op haar/ zijn eigen wijze actief binnen de Heemskerkse samenleving en betrokken en geïnteresseerd bij één of meer van de negen prestatievelden van de Wmo.

Wethouder Wagner schudt één van de platformleden de hand

Wethouder Wagner bekrachtigt de installatie met een handdruk

Burgerplatform Wmo
Het Burgerplatform Wmo adviseert - gevraagd en ongevraagd - het gemeentebestuur op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het is de bedoeling dat het Burgerplatform actief betrokken wordt bij het maken van beleid. Het Burgerplatform kan daarnaast ook zelf belangrijke thema's en onderwerpen inbrengen. Het kan voorkomen dat de inbreng van het Burgerplatform al in de beleidsvoorbereidende fase gewenst is. De gemeente zal zich hierin actief opstellen door het Burgerplatform tijdig te informeren en te betrekken. Door het actief betrekken van het Burgerplatform bij het gemeentelijk beleid ontstaat draagvlak voor het beleid.

De leden van het Burgerplatform worden geacht alle belangen van de Heemskerkse burgers over het gehele Wmo-gebied (en dat is breed) in haar advisering mee te laten wegen. Het Burgerplatform moet dus voor de belangen van alle burgers opkomen.
Wethouder Wagner ziet het platform als een gesprekspartner, een belangenbehartiger en als de oren en ogen van de Heemskerkse samenleving.

---