Filipijnen: Unicef steunt de campagne 'Days of Peace' 17 april 2007, Manila - Tijdens de campagne 'Days of Peace' worden zo'n 30.000 kinderen in het zuiden van de Filipijnen ingeënt tegen diverse ziektes. De gebieden zijn al decennialang ontoegankelijk vanwege gewapende conflicten.

'Days of Peace' is mogelijk door een afspraak tussen Unicef en de Moro Islamic Liberation Front (MILF), een islamitische beweging in het zuiden van de Filipijnen die strijdt voor onafhankelijkheid. De overeenkomst is getekend om de rechten van kinderen en vrouwen in conflictgebieden te waarborgen.

Naast de vaccinaties krijgen meer dan 150.000 kinderen ontwormingsmedicijnen en vitamine-A-supplementen. Bovendien worden 16.500 zwangere vrouwen ingeënt tegen tetanus.

De campagne is gisteren van start gegaan op Mindanao, het op één na grootste eiland dat tot de armste gebieden van de Filipijnen behoort. In juli en oktober zal 'Days of Peace' vervolgd worden.

Jesus G. Dureza, presidentieel adviseur inzake het vredesproces, stelde dat het leveren van basisdiensten aan kinderen en vrouwen in conflictgebieden goodwill kan creëren, de spanning kan verminderen en uiteindelijk tot verzoening kan leiden.