Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 17 april 2007

Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam zoekt horecaontwikkelaar

Een eigentijdse, eigenzinnige horecagelegenheid moet het worden. Het nieuwe uitgaanspaviljoen op het Mercatorplein in De Baarsjes. Projectwethouder Lambriex heeft inmiddels een aantal projectontwikkelaars aangeschreven: 'We zoeken een ontwikkelaar die liefst ook een uitbater voor de nieuwe zaak meebrengt.' De inschrijving voor het project is openbaar. 'Wie onze ambitieuze wensen wil realiseren is tot 5 mei van harte welkom.'

Het Mercatorplein en omgeving is in de jaren negentig ingrijpend vernieuwd. Daarmee leek de voorwaarde gecreëerd om de buurt snel uit te laten groeien tot een gewild woonmilieu. Gevarieerde winkels, aantrekkelijke voorzieningen en een plein als kloppend hart lagen in het verschiet. Anno 2007 is die ambitie deels verwezenlijkt. Het plein kenmerkt zich nu door de nabijheid van toeleverende en andere inspirerende creatieve kennisbedrijvigheid en een divers voorzieningenaanbod. Het stadsdeelbestuur wil ook de rest van de ambitie waar maken. Het investeert in Een plein waar je elkaar ook buiten speciale evenementen om wilt ontmoeten. Daar is de tijd ook rijp voor. Want het stadsdeel is inmiddels definitief ontdekt door midden- en hogere inkomensgroepen. Het vastgoed is er sterk in waarde gestegen. Vlakbij liggen ook publiekstrekkers als het moderne SportPlaza Mercator en de ontwikkelingslocatie Masterdam-West.

De brochure Paviljoen Mercatorplein ­ wie ontwikkelt deze plek? is met een uitnodigingsbrief verstuurd naar een aantal mogelijke ontwikkelaars annex horeca-exploitanten Het gaat om een nieuwe horecagelegenheid met terras aan de zuidwestkant van het Mercatorplein. 'Hier ligt een ontwikkelkans van 200 m2 op het plein, met eronder 60 m2 in een aparte ruimte in de garage,' schrijft Lambriex in de wervingsbrochure. Het is de bedoeling dat de sloop van het ezelsoor boven de ingang van de ondergrondse parkeergarage samen met het te plegen onderhoud van de garage bij de ontwikkeling van de horecagelegenheid wordt meegenomen.

De brochure Horecapaviljoen Mercatorplein staat op http://www.baarsjes.amsterdam.nl/stedelijke/project_0/horeca_op_het

Voor de redactie:

Meer informatie:

Harold Ytsma: 06 5342 0466

h.ytsma@baarsjes.amsterdam.nl