Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 16 2007

Raads,- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

commissie samenleving

op dinsdag 24 april 2007 om 19.30 uur.


- Burgerparticipatie WMO


- Toekomstvisie Mook en Middelaar


- Wijziging Algemeen Plaatselijke Verordening


- Vaststelling gemeenschappelijke regeling Stadsregio Arnhem Nijmegen

commissie grondgebied

woensdag 25 april 2007, om 19.30 uur.


- Samenwerkingsovereenkomst herontwikkeling perceel hotel De Plasmolen


- Vaststellen antennebeleid


- Monumentenbeleid

commissie begroting en rekening

donderdag 26 april 2007, om 19.30 uur.


- 1^e wijziging legesverordening 2007

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Rijksweg 100 nieuwbouw dubbele garage

Generaal Gavinstraat 16 keukenraam in zijgevel plaatsen

Molenhoek:

Passionistenstraat 21 tuinhuisje veranderen

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

.

Goedkeuring bestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan Natuurgebieden ex artikel 30 WRO

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluit van 27 maart 2007 het bestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan Natuurgebieden ex artikel 30 WRO hebben goedgekeurd.

Dit bestemmingsplan voorziet in reparatie van dat gedeelte van het bestemmingsplan Natuurgebieden, waaraan indertijd door de Raad van State, afd, Bestuursrechtspraak goedkeuring is onthouden (terrein achter restaurant De Jansberg) en een correctie op de mogelijkheid tot visualisering Romeinse Villa.

Het goedkeuringsbesluit ligt met het desbetreffende bestemmingsplan met ingang van 18 april 2007 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie).

Aangezien geen bedenkingen zijn ingediend bij Gedeputeerde Staten, kunnen uitsluitend belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig op grond van artikel 27 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bedenkingen in te dienen binnen genoemde termijn beroep instellen tegen het besluit van Gedeputeerde Staten. Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het goedkeuringsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Mook, 17 april 2007.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

De wnd. secretaris, De burgemeester,

J.G. Meeussen drs. C.A.M.Hanselaar- van Loevezijn

Werkzaamheden aan het spoor

In de periode van 28 april tot 6 mei a.s. voert de firma Strukton in opdracht van ProRail onderhoudswerkzaamheden uit aan de spoorlijn Venlo Nijmegen.

Op het NS terrein in Molenhoek is al langere tijd een depot van spoorgrind en spoorbielzen ingericht. Gedurende de werkzaamheden aan de spoorlijn zal er continu laad- en losverkeer bij het depot zijn. Er wordt zowel overdag als s nachts gewerkt. Dagelijks zijn kranen aanwezig om de wagons te laden. Treinen met ballast (spoorgrind) rijden vanaf Molenhoek naar Nijmegen.

Afsluiting spooroverweg Bovensteweg

Vanwege de laadwerkzaamheden zal de spoorwegovergang Bovensteweg /Lindenlaan van 2 mei tot 6 mei a.s diverse malen per dag volledig worden afgesloten voor al het verkeer. Dus ook voor voetgangers en fietsers. Alternatieve routes zijn via de Veldweg, Rijksweg en Lindelaan.

Overlast aanwonenden

Aanwonenden kunnen geluidshinder ondervinden van machines, kranen en werktreinen. Ook hinder van de bouwverlichting is mogelijk.

Voor het produceren van geluid ten gevolge van de werkzaamheden is op grond van artikel 4.1.5 van de APV ontheffing verleend door het college van B&W.

Geen personen vervoer over de spoorlijn Venlo- Nijmegen

Tijdens de spoorvernieuwing is er van zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei geen treinverkeer mogelijk op het traject Venlo Nijmegen en Nijmegen Venlo. Veolia zet tijdens deze periode bussen in. Reizigers kunnen voor meer informatie kijken op www.veolia-transport.nl en teletekstpagina 754, of bellen naar 0900-1475 ( 0,35 p.m.).

Informatie

ProRail is opdrachtgever voor deze werkzaamheden. Met vragen of klachten hierover kunt u bellen naar de afdeling Klachten en Informatie. Deze is tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 030 235 62 66 of 030 235 37 22. U kunt ook een e-mail sturen naar publiekscontacten@prorail.nl

.

Rookverbod in bos- en natuurterreinen.

Vanaf 1 april tot 1 oktober geldt er een rookverbod in de bos-, heide-, en natuurgebieden. Belangrijkste reden hiervoor is de droge toestand van de gewassen. Het gevaar voor het ontstaan van natuurbranden is daardoor reëel waardoor het nemen van extra maatregelen noodzakelijk is.

Het rookverbod omvat de volgende elementen:


1. het is verboden in de openlucht te roken in bossen, heide- en natuurterreinen of binnen een afstand van dertig meter daarvan;


2. het is eveneens verboden in bossen, heide- en natuurterreinen of binnen een afstand van honderd meter daarvan brandende of smeulende voorwerpen te laten vallen, weg te werpen of te laten liggen;

De eerste natuurbrand in onze gemeente heeft helaas al plaatsgevonden. Wij doen een dringend beroep op eenieder zich verantwoord te gedragen en het rookverbod te respecteren. Het voorkomen van bosbrand is immers de zorg van ons allemaal.

..

Stoken en handhaven

Met het openbaar bestuur in het Politiedistrict Venray is voor 2007 afgesproken dat de politie ondermeer aandacht zal schenken aan het stoken van afval. Dit toezicht vond in het verleden ook plaats, maar doordat de landelijke regelgeving hierin is veranderd, heeft dit in 2007 extra aandacht gekregen.

De veranderingen in de landelijke regelgeving houdt kortweg in dat het verboden is om zich van afval te ontdoen door dit te verbranden. Het maakt dan niet uit of het bedrijfsafval of privé-afval is. De basis voor dit beleid is de bescherming van ons leefmilieu nu en voor de toekomst. De politie in het District Venray zal daarom onvoorwaardelijk proces-verbaal opmaken tegen alle stoken van afval.

Er is slechts één uitzondering. In onze gemeente is een ontheffing van het verbod mogelijk voor het stoken van snoeihout afkomstig van landschappelijke beplantingen (zoals de Maasheggen). Een ontheffing wordt, onder voorwaarden, afgegeven. Eén van de voorwaarden is dat uitsluitend gestookt mag worden in de periode van 1 november tot en met 15 maart. Eenieder die in aanmerking denkt te komen voor een ontheffing kan deze binnen genoemde periode aanvragen. Buiten deze periode geldt een absoluut stookverbod en is geen ontheffing mogelijk.

.

ACTIEPROGRAMMA CULTUURBEREIK 2005-2008/REGIONAAL JAARPROGRAMMA KUNST EN CULTUUR 2008

Met betrekking tot de verlening van subsidie in het kader van het Actieprogramma Cultuurbereik 2005-2008/regionaal jaarprogramma kunst en cultuur 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar in de vergadering van 20 maart 2007 het volgende besloten:


· nadere subsidieregels voor kunst en cultuur 2008


· nadere subsidieregels advies Regionale Adviescommissie 2008


· besluit subsidieplafond 2008 m.b.t. de nadere subsidieregels voor kunst en cultuur 2008

Het besluit met bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 april 2007 gedurende 6 weken elke maadag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en donderdag van 17.00 tot 18.30 uur ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 6 in Mook.

Subsidieaanvragen jaarprogramma 2008

Organiseert u een cultuurproject dat in 2008 plaatsvindt en wilt u een subsidie aanvragen in het kader van het Actieprogramma Cultuurbereik? Subsidieaanvragen voor het jaarprogramma 2008 kunt u indienen vóór 1 september 2007 bij de gemeente Mook en Middelaar. Bij het aanvragen van subsidie dient u gebruik te maken van het voorgeschreven formulier. Dit kunt u per e-mail opvragen bij de ambtenaar cultuur van de gemeente Mook en Middelaar, mevrouw H. Klaassen, e-mailadres: hanneke.klaassen@mookenmiddelaar.nl

.