Gemeente Haaren



* Vergunningen voor buurtactiviteiten worden vrijgesteld van leges.
* Loslopende honden

* Vergunningen voor buurtactiviteiten worden vrijgesteld van leges.

Het college van burgemeester en wethouders van Haaren heeft besloten dat vergunningen voor het houden van kleinschalige niet-commerciële (buurt)activiteiten,met ingang van 01 januari 2007, worden vrijgesteld van leges.

Het college wil hiermee stimuleren dat buurtbewoners buurtactiviteiten (feesten) kunnen organiseren die de sociale verbondenheid in de buurt bevorderen, zonder dat daar kosten tegenover staan. Daarnaast is ook een belangrijke overweging dat dergelijke activiteiten geen commercieel karaker hebben. Voor alle duidelijkheid: er moet wel een vergunning worden aangevraagd voor dergelijke activiteiten, maar er hoeven geen legeskosten te worden betaald.


* Loslopende honden

De laatste tijd krijgen politie en gemeente meldingen over loslopende honden, die mensen aanvallen en bijten.

Dat is buitengewoon vervelend.

In de Algemene Plaatselijke Verordening van Haaren staat vermeld dat eigenaren verplicht zijn hun hond, binnen de bebouwde kom en op openbare plaatsen, aan te lijnen. Op sommige plaatsen (buiten de bebouwde kom) is het toegestaan een hond los te laten lopen. Echter de eigenaar of verzorger blijft altijd verantwoordelijk voor het gedrag van de hond.

Eigenaars en verzorgers moeten zich aan deze regels houden, zodat geen overlast of zelfs leed ontstaat voor medeburgers.

Ø 19 april: Opiniërende en besluitvormende raadsvergadering Vanaf 19.30 uur vindt in de raadzaal van het gemeentehuis de openbare opiniërende en besluitvormende vergadering van de raad plaats. Ø 21 april: Brandweerwedstrijden St Michielsgestel Aanvang 10.45 uur bij De Blauwe Scholk in Den Dungen Ø 30 april: Koninginnedagactiviteiten
Kijk voor meer informatie op onze website www.haaren.nl>over gemeente haaren> evenementen
Ø 31 mei: Presentatie stedenbouwkundige plannen centrum Haaren en centrum Helvoirt aan de gemeenteraad
Ø 12 juni: Informatieavond centrumplan Helvoirt.

Aanvang 19.30 in ontmoetingscentrum Gastenbosch

Ø 13 juni: Informatieavond centrumplan Haaren. Aanvang 19.30 in gemeenschapshuis Den Domp