Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 17-04-2007

Oproep getuigen

AMERSFOORT Op 11 april is een 12-jarige jongen uit Amersfoort gewond geraakt nadat hij was mishandeld door twee onbekende jongens. Het slachtoffer fietste met een vriendje tussen 12.30 12.45 uur ter hoogte van het Randenbroekerpark bij de grote uitgang, gelegen aan de Bisschopsweg. Hier stonden twee jongens. Een van deze jongens gooide een stok naar het slachtoffer. De jongen vluchtte op zijn fiets weg het park in maar besloot terug te keren om zijn vriend te helpen. Vervolgens werd hij geslagen door de jongens en liep hoofdletsel op. Daarna ging het agressieve duo er te voet vandoor via het bruggetje richting de grote uitgang van het park.

Signalement

Dader 1: Jongen, ongeveer tussen 12 en 13 jaar, 1.50-1.55 cm lang, licht getinte huidskleur. Hij droeg een zwart trainingspak van het merk Nike.

Dader 2: Jongen, ongeveer tussen 15 en 16 jaar, ongeveer 1.70 cm lang, donkere huidskleur, zwart kort kroeshaar. Hij droeg een zwarte jas.

De jongen heeft inmiddels aangifte gedaan, nadat hij was behandeld door een arts. Hij verklaarde dat er tijdens de mishandeling mensen in het park liepen. De politie roept deze getuigen of personen die meer informatie hebben op om zich te melden bij de wijkrecherche via tel. 0900-8844.