Persberichten Eemland noord, 11.30 uur

Utrecht, 17-04-2007

Pech

SOEST- Op maandagmiddag raakte een snorfietser gewond na een aanrijding. Omstreeks 14.15 uur reed een snorfietser met daarop een 23-jarige man uit Amersfoort en een 19-jarige vrouw uit Leusden over de Koningsweg. Plotseling reed een 45-jarige man uit Bunschoten een inrit in. Beiden kwamen met elkaar in botsing en de 19-jarige vrouw liep enkele schaafwonden op. Omdat ze begin april 2007 ernstig gewond was geraakt bij een aanrijding werd ze uit voorzorg vervoerd naar het ziekenhuis voor controle.

Veel te veel

SOESTERBERG- Op maandagavond werd een stomdronken automobilist van de weg gehaald. Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding dat er een kleine aanrijding had plaatsgevonden op de Kampweg en dat de bestuurder was doorgereden. Na onderzoek werd de auto op het Spad aangetroffen en de bestuurder gecontroleerd. Hij bleek behoorlijk te hebben gedronken en blies op het bureau maar liefst 1080 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Over de kop

SOEST- Op dinsdagochtend raakte een automobilist gewond nadat hij in zijn verduisterde auto een ongeval had veroorzaakt. Omstreeks 03.30 uur zagen agenten op de Lange Brinkweg een auto rijden en wilde deze controleren.

Een stopteken werd gegeven maar de bestuurder reageerde hier niet op en reed door. Door agenten werden de blauwe zwaailichten aangezet om aan te geven dat de bestuurder moest stoppen. Dit deed hij niet en reed met een snelheid van ongeveer 100 a 120 km per uur door richting Maartensdijk.

In de omgeving van Groenekan blokkeerde een politieauto de weg maar de man wist hier via de berm toch langs te komen. Op een gegeven moment reden op de Karl Marxdreef twee politieautos voor de man. De man reed tussen deze politieautos door en werd ook een politieauto beschadigd. Nadat hij de politieautos was gepasseerd reed de man de berm in en sloeg over de kop en kwam tegen een boom tot stilstand reden voor hem. De man, 25 jaar uit Krimpen aan den IJssel werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie deed onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en dit veroorzaakte in de ochtendspits overlast voor het verkeer.