Gemeente Gennep


Persberichten

Brandweer Gennep zoekt vrijwilligers

Om ook in de toekomst adequate zorg te kunnen bieden bij brand en andere noodsituaties, is Brandweer Gennep dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zes tot acht geschikte kandidaten zijn voldoende om het huidige korps op de gewenste sterkte te brengen. Onder het motto `Waar word jij warm van?' vond afgelopen zondag tijdens het evenement Gennep on Wheels de aftrap plaats van de wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers.

De campagne bestaat uit posters, flyers, ansichtkaarten en advertenties in de regionale bladen. Daarmee beoogt Brandweer Gennep de aandacht te trekken van potentiële kandidaten, mannen én vrouwen tussen de 20 en 40 jaar, die een positieve bijdrage willen leveren aan de samenleving. Bij hen valt deze week ook een persoonlijke brief in de bus.

Overdag snel ter plekke

Het Gennepse korps heeft vooral behoefte aan vrijwilligers die overdag snel op de plaats van een calamiteit kunnen zijn. Dat betekent dat ook werkgevers bereid moeten zijn hun medewerking te verlenen. Het voordeel voor hen is dat zij kunnen rekenen op medewerkers met een goede lichamelijke en geestelijke conditie, die weten hoe te handelen in noodsituaties. Bovendien zijn alle vrijwilligers professioneel opgeleid en zorgt Brandweer Gennep ervoor dat zij goed verzekerd zijn.

Informatieavond

Op donderdag 26 april organiseert Brandweer Gennep om 20.00 uur een informatieavond over de vrijwillige brandweer in het stadhuis in Gennep. Belangstellenden en hun werkgevers zijn dan van harte welkom. Meer informatie is te vinden op http://www.brandweergennep.nl/.