Politie Gelderland-Midden

Vrouw (82) in woning beroofd door nepagent

Publicatiedatum: 17-4-2007 12:23:30

ARNHEM - Een 82-jarige vrouw uit Arnhem is maandagmiddag in haar woning in Arnhem-Noord beroofd door een man die zich uitgaf voor politieagent. Het slachtoffer was daarbij ongedeerd gebleven. Haar belager wist er echter met een geldbedrag vandoor te gaan. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op te reageren.

Het slachtoffer kreeg s middags aan man aan de deur bij haar woning aan de Cattepoelseweg. De man vertelde politieagent te zijn en wist zo de woning binnen te komen. Eenmaal binnen wilde de man geld zien. De vrouw heeft hem uiteindelijk geld overhandigd waarna de man er vandoor ging. Volgens het slachtoffer ging het om een blanke man met kort blond haar, tenger postuur en ongeveer 1.80 m lang. De man zou een nette verschijning zijn en zou onder meer een donker shirt gedragen hebben. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek gedaan maar roept ook andere getuigen op te reageren. De Arnhemse politie is telefonisch bereikbaar via 0900-8844. Reageren via E-mail kan ook op RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl . Kent u de dader maar kent die u ook? Bel dan anoniem met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (07-058417)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Oosterbeekse gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 17-4-2007 12:22:49

ARNHEM - Na een aanrijding tussen een motorfiets en een auto op de kruising van de Koningsweg en Hoenderloseweg in Arnhem is maandagavond een 57-jarige vrouw uit Oosterbeek gewond geraakt. Het slachtoffer is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde even voor zes uur toen een 47-jarige Duivenaar met zijn auto vanaf de Hoenderloseweg de Koningsweg op reed. Daarbij had hij de Oosterbeekse, die met haar motor over de Koningsweg reed, kennelijk niet opgemerkt en geen voorrang verleend. Geen van de bestuurders had gedronken, aldus de politie.
(07-058565)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dierense (71) gewond na aanrijding, bestuurder rijdt door
Publicatiedatum: 17-4-2007 12:21:31

DIEREN - Op de Tellegenlaan in Dieren is maandagmiddag een 71-jarige vrouw uit die plaats gewond geraakt nadat ze was aangereden door een auto. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door zonder zich bekend te maken.

Het slachtoffer wilde rond drie uur haar winkelwagentje terugzetten op een parkeerplaats bij de supermarkt daar. Terwijl ze daarmee bezig was merkte ze dat ze vanachter werd aangereden door een achteruit rijdende auto. De Dierense kwam daarbij klem te zitten. Op haar geschreeuw reageerden enkele omstanders. De bestuurder van de auto zou vervolgens zijn gestopt en weer weggereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De vrouw meldde zich direct na het voorval bij de politie en moest zich ook onder doktersbehandeling stellen. De politie is nu op zoek naar getuigen en de bestuurder van de auto. Het zou vermoedelijk gaan om een rode auto van het merk Nissan. De bestuurder zou een blanke man zijn van middelbare leeftijd. De Dierense politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.
(07-058420)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse (16) gewond bij ongeval, bromfietser aangehouden
Publicatiedatum: 17-4-2007 12:19:07

ARNHEM - Een zestienjarig meisje uit Arnhem is maandagochtend lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval op de Raapopseweg in haar woonplaats. Het slachtoffer zat achterop de fiets bij een twaalfjarig meisje uit Oosterbeek toen ze werden aangereden door een bromfiets. De bromfietser, een zeventienjarige Arnhemmer, bleef ongedeerd maar werd wel door de politie aangehouden. Volgens de politie was de bromfiets niet verzekerd. Ook bleek de voorrem niet te werken en had de bestuurder geen rijbewijs. Het ongeval gebeurde omstreeks acht uur toen de Oosterbeekse ter hoogte van de Rosendaalsestraat de rijbaan over wilde steken. Op dat moment kwam de Arnhemmer op zijn brommer aanrijden. Beiden hadden elkaar niet opgemerkt. De politie heeft de bromfiets voor technisch onderzoek meegenomen. Het slachtoffer bleek enkele schaafwonden te hebben opgelopen maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
(07-058038)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---