Belgische Federale Overheid


17-04-2007

Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg publiceert jaarverslag 2006

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) is een autonome instelling van openbaar nut die wetenschappelijke studies en analyses uitvoert om de overheid bij te staan in haar beslissingen over de gezondheidszorg en de ziekteverzekering.

In haar pas gepubliceerde jaarverslag 2006 schat het centrum nu voor het eerst de impact van haar studies in. Hoewel het KCE niet zelf betrokken is bij de besluitvorming, blijkt toch dat de 50 KCE-rapporten die het centrum in de afgelopen 3 jaar heeft gemaakt regelmatig een belangrijke invloed hebben gehad op de beleidsmakers, de mensen van het terrein én op de burger-patiënt.

Er zijn heel wat voorbeelden te noemen, onder meer de regeringsbeslissing om het aantal hartcentra te beperken of het feit dat artsen hun patiënten tegenwoordig beter informeren over de risico's verbonden aan de behandeling van prostaatkanker. Daarnaast blijkt ook dat heel wat burgers de KCE-rapporten lezen om zich te informeren over gezondheidszorg.

Tot 15 mei krijgt iedereen trouwens de kans om voorstellen tot studies voor het volgende werkingsjaar in te dienen bij het KCE.

Lees het volledige persbericht op de site van het KCE

Download het jaarverslag 2006 van het Federaal Kenniscentrum van de Gezondheidszorg (PDF, 68 p. - 2,1 MB)