Ingezonden persbericht


Persbericht

VLM Airlines lanceert vandaag eerste Jet binnen haar vloot

Amsterdam, dinsdag 17 April 2007 - VLM Airlines lanceert vandaag in de Benelux haar eerste Jet-toestel en heeft het officieel gedoopt tot "Spirit of Rotterdam". Het toestel, een BAe 146-300 met een capaciteit voor 92 passagiers, heeft Rotterdam als uitvalsbasis en zal vanaf morgen vliegen op één van de drukste routes van VLM Airlines, namelijk tussen London City en Rotterdam.

Het toestel wordt toegevoegd aan de vloot van VLM Airlines dat momenteel bestaat uit 19 Fokker 50-toestellen en waar er later dit jaar nog twee aan worden toegevoegd. De introductie van de Jet zal de luchtvaartmaatschappij in staat stellen om de capaciteit op de route Rotterdam-London City te verhogen. De BAe 146 zal vier van de tien dagelijkse vluchten op zich nemen.

De prestaties van het toestel zullen worden geëvalueerd in de loop van 2007 en, indien de integratie succesvol en volgens verwachtingen verloopt, zal VLM Airlines overwegen om extra BAe 146 toestellen in te voeren op andere drukbezette routes van het netwerk.

Johan Vanneste, Managing Director VLM Airlines licht toe: "We zijn bijzonder tevreden om de BAe 146 Jet aan onze vloot te kunnen toevoegen. Alsmaar meer zakenreizigers maken gebruik van ons netwerk, in het bijzonder op onze London City - Rotterdam route, waardoor het noodzakelijk is om een groter en sneller toestel te introduceren om tegemoet te komen aan deze stijgende vraag. "

Hij voegt toe : "We bestuderen momenteel de haalbaarheid om dit vliegtuigtype te introduceren op zes andere bestaande routes vanuit London City Airport, terwijl nog eens twintig nieuwe bestemmingen worden geëvalueerd op een afstand van meer dan 500 km van Londen.

De BAe 146-300 van VLM Airlines zal plaats bieden aan 92 passagiers en is ingericht met een ruime 2+3 configuratie, met lederen zettel en een aangename beenruimte van 31 inches. Dit is in schril contrast met de meeste andere grote luchtvaartmaatschappijen die 110 zetels aanbieden voor dit type toestel, in een krappe 3+3 configuratie met slechts 28 tot 29 inches beenruimte.

Het produkt aan boord zal volledig overeenstemmen met het bekende hoge kwaliteitsniveau dat de passagiers gewoon zijn bij VLM Airlines, met gratis maaltijden, aangepaste snacks en drankjes. Bovendien zal,de BAe 146-300 meteen en volledig in de bekende kleuren van VLM Airlines geschilderd worden en ook binnenin de stijl van VLM Airlines hebben, hetgeen de passagiers verzekert van de echte VLM Airlines-ervaring.

Het vliegtuig heeft zijn naam gekregen door Dhr. Peter Flint van Carlson Wagonlit Travel in Manchester. Dhr. Flint deed mee aan een "name-the-plane"-competitie een paar weken geleden en uit de 200 antwoorden werd "Spirit of Rotterdam" gekozen als de meest perfecte naam om het commitment tussen VLM Airlines en de regionale zakenluchthaven te vertegenwoordigen.

Gedurende de voorbije 14 jaar is VLM Airlines uitgegroeid tot de grootste luchtvaartmaatschappij van en naar London City Airport met meer dan 100 vluchten per weekdag, hetgeen overeenkomt met 36% van het totaal aantal bewegingen op deze luchthaven. Rotterdam is de tweede grootste basis van de luchtvaartmaatschappij met tien vluchten per dag naar London City, twee dagelijkse vluchten naar Hamburg en twee vluchten per weekdag op de recent gestarte route naar Manchester.

VLM Airlines in profiel

VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Jersey, Isle of Man, Liverpool, Luxemburg, Manchester, Rotterdam met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijkse vluchten aangeboden naar Hamburg en Manchester en vanuit Antwerpen zijn er dagelijkse vluchten naar Manchester. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Rotterdam. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. De onderneming genereerde over 2005 voor de achtste keer op rij winst en heeft 419 personen in dienst. Het totaal aantal passagiers van VLM Airlines nam tussen 2004 en 2005 met 12 % toe tot 625.300.

In januari 2006 kreeg VLM Airlines de titel van Regional Airline of the Year' uitgereikt door het magazine Air Transport World.

Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com

VLM AIRLINES - Marketing & Communications
Catherine Stuyck
Antwerp Airport PO Box 50
B-2100 Antwerp
Tel: +32 (0)3 285 68 93
Mobile: + 32(0)495 487697
E-mail: catherine.stuyck@flyvlm.com

Outsource - Marketing & Communications
Nico Tempelaere
Tel: +32 (0)2 451 00 07
GSM: +32 (0)477 436 434
Email : nico.tempelaere@outsource.be