Unicef Persservice

Nederlanders zien belang van de rechten van kinderen

UNICEF NEDERLAND VERWELKOMT KWART MILJOENSTE LID

Den Haag, 17 april 2007 - Unicef Nederland verwelkomt vandaag haar 250.000ste lid. Daarmee heeft Unicef in Nederland van alle fondsenwervende Unicef-kantoren in absolute zin de grootste structurele achterban. Groter dan bijvoorbeeld Frankrijk, Engeland, de Verenigde Staten of Japan. De Nederlanders steunen de VN-kinderrechtenorganisatie met een maandelijkse financiële bijdrage van gemiddeld 8,50 euro. Naast de leden voelden nog eens meer dan 750.000 Nederlanders zich de afgelopen jaren betrokken bij Unicef. Zij verwoordden die betrokkenheid door een financiële bijdrage of kochten producten van de organisatie. Ook zijn 10.000 Nederlandse kinderen door hun lidmaatschap van de club Kids United actief betrokken bij het wereldwijde werk voor kinderen.

Van de leden is meer dan de helft (54%) een vrouw. De meeste leden worden lid wanneer ze tussen de 35 en 45 jaar oud zijn. Geografisch vormt de groep leden een goede afspiegeling van Nederland. Er is echter wel een lichte oververtegenwoordiging te zien in Zuid-Holland, Nood-Holland en in Utrecht. Verder blijkt dat de leden eerder uit de kleinere dorpen komen, dan uit de grote steden.

Ook het Nederlandse bedrijfsleven zet zich actief in voor de rechten van kinderen. Zij dragen actief bij aan de hulpprogramma's van Unicef door het aanbieden van geld, expertise en menskracht. Unicef werkt bijvoorbeeld samen met ING, de Nationale Postcode Loterij, Content, Wavin en Djoser.

Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft hulpprogramma's in circa 155 landen en komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Met als motto 'Kinderen eerst' geeft Unicef Nederland voorlichting over dit werk en werft daar fondsen voor. Daarnaast lobbyt Unicef Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.


* * *