Gemeente Alkemade


Stichting Vakantiespelen Alkemade kan weer vijf jaar vooruit

16-04-2007

Woensdag 11 april zijn de contracten getekend die de basis moeten vormen van het werk van de Stichting Vakantiespelen Alkemade voor de komende vijf jaren. Getekend zijn een overeenkomst voor het gebruik van de grond aan de Ripselaan in Rijpwetering en een subsidiebudgetovereenkomst. Beide contracten hebben een looptijd van vijf jaar.

Daarnaast zijn de sponsorcontracten getekend die de Stichting Vakantiespelen Alkemade heeft afgesloten met Heembouw en de Woningbouwvereniging Alkemade. Deze sponsorcontracten geven het bestuur van de Stichting Vakantiespelen Alkemade meer financiële zekerheid voor de komende vijf jaar.

Roerige periode
De ondertekening van deze contracten is de afsluiting van een roerige periode rond het voortbestaan van de Stichting Vakantiespelen Alkemade. De afgelopen jaren was het steeds onzeker op welk terrein het jaarlijkse huttenbouw evenement voor Roelofarendsveen en Oude Wetering gehouden kon worden. Daarnaast werd vanuit de Provincie aangegeven dat er - vanuit milieu oogpunt - geen verbranding van het afvalhout meer mocht plaatsvinden. Het milieuvriendelijk afvoeren van het afvalhout stelde de Stichting Vakantiespelen Alkemade voor grote financiële problemen.

Een lange tijd van onderhandelingen met de gemeente volgde. Er is steeds gezocht naar structurele oplossingen voor de locatieproblemen en de financiële problemen. Het bestuur van de Stichting Vakantiespelen Alkemade trad af in december 2006. Het oude bestuur wilde geen financiële risico´s nemen en de gemeente Alkemade wilde maar beperkte financiële zekerheid bieden. De gemeente heeft erop aangedrongen dat de Stichting Vakantiespelen Alkemade naast de gemeentelijke subsidie sponsors ging zoeken om de begroting sluitend te krijgen. Heembouw en de Woningbouwvereniging Alkemade zijn bereid gevonden een aanzienlijke financiële sponsoring te leveren voor een periode van 5 jaar. Ook het probleem van de opslag van materialen is structureel geregeld. De gemeente heeft in de gemeentewerkplaats een opslagruimte gecreëerd voor het VAK. Een aantal oude bestuursleden besloot vervolgens samen met een aantal nieuwe bestuursleden onder leiding van een nieuwe voorzitter, R. Spuit, een doorstart te maken.