Ingezonden persbericht


Roermond, 17 april 2007

Wonen Zuid betaalt elke huurder E 20 terug

Wonen Zuid compenseert alle huurders van een huurwoning van de corporatie voor de extra huurverhoging uit 2006 die is doorgevoerd in verband met de destijds voorgenomen Wet betaalbaarheidsheffing huurwoningen. Elke huurder van een woning krijgt daarom binnenkort eenmalig E 20 op zijn rekening teruggestort.

Heffingswet
In 2006 werden de corporaties in Nederland geconfronteerd met de door minister Dekker van VROM voorgenomen Wet betaalbaarheidsheffing huurwoningen (heffingswet). Wonen Zuid zou hiervoor gedurende vier jaar ruim E 1.600.000 aan haar jaarlijkse budget moeten onttrekken.

Bij het vaststellen van de huurverhoging 2006 heeft Wonen Zuid besloten hierop te anticiperen door de huren met 0,4% extra te verhogen. Voor alle duidelijkheid: zelfs met deze aanpassing kon slechts een deel van de betaalbaarheidsheffing worden gecompenseerd.

Inmiddels is duidelijk dat de heffingswet voorlopig van de baan is. Niet helder is thans hoe het nieuwe kabinet hiermee om zal gaan.

Compensatie
Wonen Zuid heeft medio 2006 de huurdersorganisaties toegezegd de huurders te zullen compenseren voor het niet doorgaan van de heffingsbijdrage in 2006.

Wonen Zuid heeft besloten de 0,4% extra ingerekende huurverhoging, die per woning op jaarbasis gemiddeld leidde tot een extra huurstijging van E 17,93 terug te betalen. Dit bedrag hebben we afgerond naar E 20.

Dit bedrag wordt binnenkort als eenmalige uitkering aan alle huurders van een woning van Wonen Zuid uitbetaald. De huurders van Wonen Zuid zijn hierover per brief persoonlijk geïnformeerd.

Voor verdere informatie, Resi Brorens, communicatieadviseur telefoon (0475) 473 930.

---- --