Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 17 april 2007

Compuware en LogicaCMG bundelen krachten rond Quality Assurance-oplossingen

Compuware en LogicaCMG hebben een wereldwijd partnership gesloten voor het ontwikkelen van oplossingen op het gebied van Quality Assurance. Dankzij de overeenkomst kunnen beide partijen nu ervaringen uitwisselen en profiteren van elkaars internationale kennis.

Een voorbeeld van de samenwerking is de 360-oplossing van LogicaCMG. Voor deze oplossing heeft LogicaCMG zijn kennis op het gebied van testen en kwaliteitsborging gecombineerd met Compuware's producten en diensten op het gebied van Quality Assurance (QA). Met deze oplossing kunnen organisaties hun time-to-delivery van nieuwe applicaties aanzienlijk verkorten en de projectrisico's verlagen. Bovendien maakt deze aanpak het mogelijk de kwaliteit van de opgeleverde software te verbeteren. Ten slotte kunnen IT-afdelingen effectief communiceren met afdelingen binnen de organisatie over het belang, de impact en de return on investment (ROI) van het testen van software.

"IT-afdelingen vinden het vaak lastig om samen met gebruikers testdoelstellingen te formuleren en hierin prioriteiten aan te brengen", zegt Anton Martens, director of testing, international lines of business, van LogicaCMG. "De 360-oplossing ondersteunt IT-afdelingen hierbij doordat testeisen die de grootste risico's met zich meebrengen eenvoudig kunnen worden geïdenitificeerd en beheerd. Gebruikers werken liever niet met een overzicht van de uit te voeren testen en hun eisen. Zij maken juist liever gebruik van een lijst van risico's die door het testen worden afgedekt. Dit betekent dus dat testafdelingen functionaliteiten van applicaties moeten gaan testen aan de hand van de zakelijke impact hiervan. De functionaliteiten die de hoogste bedrijfsrisico's met zich meebrengen, krijgen dan ook de hoogste prioriteit bij het testen."

Een andere uitdaging waar IT-afdelingen vaak mee te maken hebben, is het feit dat business analisten en requirements engineers software gebruiken voor het beheren van de testeisen die niet zijn geïntegreerd met de QA-software waar de testteams mee werken. De complexiteit van een project neemt hierdoor onnodig toe. De Logica 360-oplossing voorziet echter wel in een integratie van beide omgevingen. Hierdoor kunnen alle middelen die zijn gecreëerd voor het geautomatiseerd testen gemakkelijk kunnen worden gevolgd en dus optimaal worden benut in een project. Het vereenvoudigt ook het rapporteren over de status van de risico's die door middel van tests worden afgedekt.

"Grote organisaties zoals LogicaCMG kiezen meer en meer voor het automatiseren van hun QA-oplossingen, zodat de kwaliteit die zij hun klanten kunnen leveren verder toeneemt. Bovendien kunnen ze hierdoor intern meer efficiëncy bereiken", zegt Maurice Groeneveld, vice president Centraal-Europa. "Door onze samenwerking kunnen klanten van LogicaCMG een betere controle krijgen op de gehele ontwikkellevenscyclus. Bovendien verbetert ook de kwaliteit van hun ontwikkelproces."

COMPUWARE NEDERLAND
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Portfolio Management, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl

LOGICACMG
LogicaCMG is een belangrijke internationale ICT-dienstverlener. Zij heeft ongeveer 40.000 medewerkers in dienst en heeft kantoren in 41 landen. Door haar uitgebreide staat van dienst en branchekennis helpt LogicaCMG haar klanten een leiderschapspositie in te nemen. Het bedrijf is actief op het gebied van business consultancy, systeemintegratie en IT- en business process outsourcing. LogicaCMG heeft klanten in diverse markten, zoals telecommunicatie, bank- en verzekeringswezen, energie en utilities, industrie, distributie, transport en de overheid. LogicaCMG heeft haar hoofdkantoor in Europa en is genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam (LSE: LOG; Euronext: LOG). Tevens wordt het aandeel verhandeld op de Xternal List van de Nordic Exchange in Stockholm. Meer informatie is beschikbaar via www.logicacmg.com/nl.

# # #

Nina Breuning
Edelman
020 301 09 80
mailto:nina.breuning@edelman.com