Ingezonden persbericht


p e r s b e r i c h t

Glasvezel eindhoven officieel van start

Aanleg glasvezel voor Eindhovense industrieterreinen forse stap dichterbij. Begin september schop de grond in.

Oprichting van Glasvezel Eindhoven BV en de ondertekening van de intentieverklaring met BBned voor de realisatie van een open glasvezelnetwerk, vormden de officiële aftrap van het omvangrijke glasvezelproject voor de bedrijventerreinen in Eindhoven. Wethouder H.M. Don verzorgde de officiële opening die met een toast op het succes van glasvezel in Eindhoven werd beklonken. De aanleg van glasvezel is weer een forse stap dichterbij en start voor bedrijventerreinen 'de Hurk' en 'Esp' al in september.

Naast het feit dat de aanleg van glasvezel Eindhoven naadloos aansluit bij het thema 'Leading in Technoloy', spreekt met name de 'coöperatieve' opzet van het project wethouder Don bijzonder aan. De Eindhovense bedrijventerreinen gaan dit project samen trekken om aansluiting van alle bedrijven op een laagdrempelige manier mogelijk te maken. Bewust is daarom gekozen voor een netwerk in eigen beheer, een nieuw model in Nederland. Deze keuze is ingegeven door de behoefte aan zeggenschap, continuïteit en beheersing van de kosten. Ook de open structuur van het netwerk, waarop alle aanbieders (providers) de kans krijgen hun diensten aan te bieden, is een vorm die uitstekend past bij deze aanpak, aldus wethouder Don. "Glasvezel betekent een kwaliteitsimpuls voor de industrieterreinen in Eindhoven. Dit gezamenlijke initiatief heeft derhalve een geweldige impact voor de regio Eindhoven." De unieke opzet in Eindhoven moet snel zorgen voor voldoende draagvlak op de bedrijventerreinen zodat men op 1 september kan starten met de aanleg. Hiermee kunnen alle bedrijven gevestigd op deze terreinen tegen aanzienlijk lagere kosten gebruik maken van communicatiediensten als telefonie en internet. Na de terreinen De Hurk en Esp, volgen spoedig Kapelbeemd, Eindhoven Airport, Flight Forum, Goederendistributiecentrum Acht, Rapenland, Achtse Barrier en De Kade.

Op de speciaal ontwikkelde website www.glasvezeleindhoven.nl kan men alle informatie vinden over de status en inhoud van het brede glasvezelproject.


---