Politie Gelderland-Zuid

Autokraker betrapt

Beuningen, 17-04-2007 o Door de oplettendheid van een medewerker van een restaurant in Beuningen heeft de politie dinsdagmorgen een 35-jarige Nijmegenaar kunnen aanhouden. De man wordt er van verdacht op een parkeerplaats aan de Hadrianussingel in Beuningen een auto te hebben opengebroken.

De medewerker van het restaurant zag twee mannen in een oude auto aan komen rijden. Vervolgens hielden de twee zich verdacht op bij een geparkeerde auto. Toen de medewerker poolshoogte ging nemen omdat hij het niet vertrouwde, gingen de beide mannen er snel vandoor. Eén van de verdachten verdween lopend in de richting van een woonwijk. De tweede verdachte stapte snel in de auto en reed weg. Gelukkig kon de restaurantmedewerker het kenteken van de auto noteren.

De inmiddels gewaarschuwde politie keek in de omgeving naar de auto uit. Deze werd even later rijdend aangetroffen op de Groenestraat in Nijmegen. Daar kon de bestuurder, een 35-jarige Nijmegenaar, worden aangehouden.
Bij onderzoek bleek de auto waarbij de verdachten waren gezien, open gebroken te zijn. Een weggenomen autoradio werd in de struiken terug gevonden.
(03)