Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 17 april 2007

Maastricht; aangehouden met drugs en traangas

De politie heeft maandagavond op de A2 in Geleen twee 21-jarige inwoners van Laakdal (B) aangehouden omdat zij softdrugs bij zich hadden.

In de auto, waarin het tweetal reed troffen agenten bijna 25 gram wiet en een busje traangas aan. Nadat tegen beide mannen proces-verbaal was opgemaakt, werden zij weer in vrijheid gesteld.

Maastricht; buit winkeldievegge: vijftien pakken koffie

Maandagmiddag heeft de politie een 37-jarige inwoonster van Maastricht aangehouden, die in een Maastrichtse supermarkt was betrapt bij het stelen van vijftien pakken koffie.

De vrouw verklaarde dat zij dacht te weinig geld bij zich te hebben en de intentie had de koffie weer af te geven. Bij een blik in haar portemonnee bleek echter dat er genoeg geld was om de koffie te betalen.

Bij een nadere controle werd verder duidelijk dat de vrouw nog een boete had open staan van 1900 Euro. Nadat die was betaald werd zij in vrijheid gesteld.

Kerkrade; verdachte autodiefstal aangehouden

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Klein Graverstraat in Kerkrade een 19-jarige inwoner van Kerkrade aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto.

De auto werd dezelfde nacht vanaf de Akkerhof in Heerlen gestolen, door twee personen, waarvan er één op een scooter reed.

Omdat de politie goede daderbeschrijvingen van enkele getuigen kreeg, kon zij een van de verdachten aanhouden. Dit gebeurde na een korte achtervolging van de scooter in Kerkrade.

De gestolen auto vond de politie terug achter woningen aan de Klein Graverstraat.

Zij is een onderzoek gestart naar de tweede dader.

Maastricht; schreeuwende vrouw leidt tot drugsvondst

De politie heeft maandagavond in een kamer van een kamerverhuurbedrijf aan de Scharnerweg in Maastricht per toeval een hoeveelheid harddrugs aangetroffen.

Een getuige sprak enkele surveillerende agenten aan met de mededeling dat er een fikse woordenwisseling gaande was in een kamerverhuurbedrijf aan de Scharnerweg. Toen de agenten poolshoogte namen troffen zij in een van de kamers vier personen harddrugs en enkele weegschaaltjes aan.

De vier personen werden aangehouden. Het zijn een 20-jarige inwoner van Maastricht, een 17-jarige inwoner van Rotterdam, een 24-jarige inwoner van Noyal Pontily (Fr) en een 25-jarige man uit Pontivy (Fr).

Bij een nader onderzoek in de woning vond de politie in totaal 305 gram heroïne en cocaïne en 106 gram amfetamine.

De aangehouden mannen zijn ingesloten.

Heerlen; drugs in lichaam verstopt

De politie heeft maandagmiddag op de Valkenburgerweg in Heerlen twee personen aangehouden omdat het vermoeden bestond dat zij drugs bij zich hadden.

De twee aangehouden mannen zijn een 22-jarige man uit Keulen (D) en een 26-jarige man die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. Nog voordat de kleding van het tweetal werd onderzocht op de aanwezigheid van drugs, vertelde een van de mannen dat hij de drugs in zijn anus had verstopt.

Na verwijdering uit het lichaam bleek het te gaan om ruim 20 gram heroïne en cocaïne.

Beide mannen zijn ingesloten.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --