Nederlands Uitgeversverbond

Stappenplan leermateriaal VO beschikbaar

Scholen en leermiddelenbeleid op school

Er verandert veel op het gebied van leermiddelen. Scholen willen meer flexibel materiaal gebruiken en hun eigen didactische visie terug zien in het leermiddel. Bovendien verandert binnenkort ook de financieringsstructuur.

De Groep Educatieve Uitgevers heeft samen met de Onderbouw-VO het Stappenplan Leermateriaal VO ontwikkeld. Aan de hand van dit plan kunnen schoolleiding, teamleiding en vaksecties gezamenlijk de discussie voeren over hun wensen ten aanzien van leermateriaal.

Verschillende aspecten komen systematisch aan bod, bijvoorbeeld: Wat wilt u als school met uw leermiddelenbeleid. Welk leermateriaal past bij uw schoolvisie en visie op het leerproces? Wat betekent flexibiliteit? Hoe verloopt het huidige beleidsproces ten aanzien van de keuze van leermateriaal? Welke aspecten zijn negatief en positief? Welke inhoudelijke en financiële obstakels zijn er die het traject beïnvloeden?
Hoe regelt u uw kwaliteitszorg van leermateriaal in deze nieuwe omstandigheden?

Met het Stappenplan kunt u per team, per sectie of schoolbreed antwoorden op deze vragen krijgen. Het gebruik ervan is gratis. Log hier in.

Het betreft de eerste versie. Het is de bedoeling om het stappenplan telkens aan te passen en verbeteringen door te voeren.