Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: ZOMER ONLINE LOSGEBARSTEN

Zomerse zoekopdrachten duiken op bij bedrijvenzoekmachine ilocal

Zwolle, 17 april 2007 - Een paar dagen zon is genoeg om ook online het complete zomergevoel te hebben en op zoek te gaan naar de typisch zomerse producten. Lokale zoekmachine ilocal ziet dit zomerse gedrag direct terug in haar zoekopdrachten. Naarstig is men op zoek naar 'parasols', 'ventilatoren' en 'airco's'.

Vooral de zomerse aankopen die men incidenteel koopt, zoals 'airco's', stijgen explosief in de zoekopdrachten. "Juist met dit warme weer heeft men geen zin om uren te moeten rijden, dus zoekt men een leverancier zo dicht mogelijk in de buurt. De lokale zoekfunctie van ilocal helpt hierbij." aldus Niek Veendrick, marketing directeur ilocal. "Onze bedrijvenzoekmachine is juist hier op ingericht, om bedrijven en producten te vinden naast de deur. Vaak weet je niet eens dat zo'n bedrijf zo dicht bij jou in de buurt bestaat".

Ruim 18% van de top 100 zoekwoorden heeft met de zomer te maken. Vergeleken met een week geleden stijgen de typisch zomerse zoekwoorden zoals 'zonneschermen', 'zwembaden' en 'airco' naar hoge posities in onze statistieken. "Vorige week werd hier veel minder op gezocht." vertelt Veendrick verder. "Zo zie je dat het zomerse weer een gigantische invloed heeft op het Nederlands online zoekgedrag".

ilocal lijkt als barometer te fungeren voor het Nederlandse koopgedrag. De plotselinge verandering in het zoekgedrag van de Nederlandse consument op ilocal, geeft aan dat wellicht het aankoopgedrag de komende dagen ook in die richting zal uitwijzen. Gemiddeld doet 31,3% van de ilocal gebruikers zaken met een op ilocal gevonden bedrijf en gezien de positie stijgingen van de zomerse zoekwoorden zou het kunnen zijn dat de seizoensgebonden bedrijven op ilocal binnenkort goede zaken gaan doen.

Meest opvallende in positie stijgende zomerse zoekwoorden op ilocal.nl

Zoekwoord
Positie stijging in %
dakventilator
71%
parasols
67%
airconditioning
66%
airco
49%
zonneschermen
38%
zwembad
28%
zonnescherm
26%
zonwering
19%

Over ilocal
ilocal is de nieuwe lokale bedrijvenzoekmachine. De maandelijkse ruim 1 miljoen unieke bezoekers kunnen eenvoudig producten en bedrijven in de buurt vinden. Met gemiddeld ruim 3,7 miljoen zoekopdrachten per maand, brengt ilocal circa 1,3 miljoen contacten per maand tot stand tussen (lokale) ondernemers en klanten. Ruim 1.000.000 Nederlandse bedrijven staan met hun naam en uitgebreide adresgegevens op ilocal.nl. Bij alle bedrijven kunnen bezoekers o.a. direct offertes aanvragen, en gratis met het bedrijf bellen. Ook bedrijven zonder website zijn eenvoudig vindbaar en worden overzichtelijk getoond op www.ilocal.nl. De site is beschikbaar in vier talen en is ook te raadplegen voor alle Belgische en Luxemburgse bedrijven. ilocal Nederland is voor 49% eigendom van Koninklijke Wegener NV en heeft op dit moment drie vestigingen: Utrecht, Tilburg en Zwolle.

Noot voor redactie,