Ingezonden persbericht


Nominaties bekend gemaakt voor de Rockie Awards 2007

Tijdens de MIPTV in Cannes zijn de nominatie bekend gemaakt voor de Rockie Awards 2007. In de categorie Arts Documentaries is de Humanistische Omroep/IdtV documentaire 'Jimmy Rosenberg, de Vader, de Zoon & het Talent' genomineerd en in de categorie Performance Programs is het programma 'Valse Wals', een coproductie van Orkater en de AVRO genomineerd voor deze prestigieuze prijs. De Rockies worden uitgereikt tijdens het 28ste International Television Festival in Banff in Canada op 11 juni aanstaande. De eervolle vermeldingen zijn voor 'Tegenlicht - In memoriam Aleksander Litvinenko' van de VPRO en 'Shouf Shouf' (de serie) van de VARA.

Jimmy Rosenberg zit nog op de lagere school als hij ontdekt wordt als gitaarvirtuoos. Hij wordt al snel de gedoodverfde opvolger van gitaarlegende Django Reinhardt. Wanneer zijn vader voor acht jaar achter de tralies verdwijnt, gaat het mis. Jimmy raakt aan de drugs en zijn carrière lijkt ten einde. De documentaire is geregisseerd door Jeroen Berkvens en wordt op 22 november uitgezonden.

'Valse Wals' is de verfilming van het theaterdrieluik Valse Wals, Bankstel, Zucht. In drie korte verhalen over een man en een vrouw wordt het verloop van een heel leven geschetst. Het is geregisseerd door Mark de Cloe en een coproductie tussen de AVRO en Orkater. Vorig jaar werd deze productie al bekroond met de Prix Italia in de categorie Performing Arts.

---- --