Innovatieve parkeerautomaat met betaalmogelijkheid voor PINpas

17.04.2007 / 14:29 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Schmit

Schmit

Innovatieve parkeerautomaat met betaalmogelijkheid voor PINpas

Betalen met pinpas voor straatparkeren: Primeur voor Schiedam

Zoetermeer - Schiedam heeft als eerste gemeente in Nederland parkeerautomaten geplaatst waarbij de automobilist met zijn PINpas op straat kan betalen. Deze nieuwe ticketautomaten zijn geleverd door Schmit Parkeersystemen BV. Hiermee speelt de Zoetermeerse onderneming, als tot nu toe enige leverancier van ticketautomaten die geschikt zijn voor het betalen met de PINpas in Nederland, in op de grote PINpas-dichtheid in Nederland. Circa 80 procent van alle elektronische betalingen in Nederland gebeurt al met een PINpas.

Gebruiksgemak
Inmiddels hebben vele andere steden meer dan serieuze belangstelling getoond voor deze unieke PINpasparkeerautomaat, die eventueel ook ceditcard, chipknip en muntgeld als betaling accepteert. Met deze PINpasautomaten spelen gemeentes in op de toenemende wens van het publiek c.q. behoefte aan gebruiksgemak, om ook voor parkeren op straat met een PINpas te kunnen betalen.

Kostenbesparend
Doordat het met het accepteren van Nederlands meest favoriete electronische betaalmiddel, de PINpas, niet meer nodig is muntgeld te accepteren bespaart het de gemeenten de hoge kosten die gemoeid zijn met het ophalen en verwerken van het geld uit de automaten en de hoge kosten die meestal gepaard gaan met het herstellen van inbraakschades veroorzaakt door bendes die het op het geld in de automaat voorzien hebben. .

Gebruiksvriendelijkheid
De nieuwe PINpasparkeerautomaat onderscheidt zich door een opvallende gebruiksvriendelijkheid. Via een eenvoudig bedienbaar touch-screen wordt de automobilist duidelijk geïnformeerd over de wijze van betalen en parkeerduur. Maar ook andere relevante informatie kan op het scherm worden geplaatst. Bijvoorbeeld als de parkeerplaatsen zijn gesloten in verband met wegwerkzaamheden, marktdagen danwel festiviteiten. Of toeristische informatie over de stad. Daarnaast kan op de parkeertickets tekst worden gedrukt om bijvoorbeeld de automobilist op te roepen mee te doen aan een parkeerenquête. Bijkomend voordeel voor de beheerder (gemeente) is dat de informatie op het scherm en het parkeerkaartje op afstand via internet kan worden gewijzigd. Daartoe kan de parkeerautomaat desgewenst ook een veel groter parkeerkaartje afgeven (dat daardoor ook veel beter zichtbaar is achter de voorruit) dan tot nu toe gebruikelijke erg kleine parkeerkaartjes.

Gepatenteerd elektronisch afsluitsysteem
Maar de PINpasautomaten bieden de beheerder nog meer voordelen. Zo zijn alle PINpasparkeerautomaten voorzien van een gepatenteerd elektronisch afsluitsysteem, waardoor geen traditionele sleutel meer nodig is, die dus ook niet meer kan kwijtraken. Door een paswoord in te toetsen kan de beheerder alle parkeerautomaten op afstand centraal beheren. Dit maakt het beheer van de automaten eenvoudiger, veiliger en gemakkelijker. Bovendien zorgt dit systeem voor kostenbesparing, omdat sleutelverlies niet meer mogelijk is en er dus geen dure cilinders meer vervangen moeten worden.

Schmit Parkeersystemen BV is in Nederland één van de grotere spelers in de markt. Met deze ook voor de PINpas geschikte parkeerautomaten onderstreept Schmit nadrukkelijk het innovatieve karakter van de onderneming. Een onderneming die al tientallen jaren praktische parkeeroplossingen biedt.