Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ermelo - Drank op, rijbewijs kwijt                        |
Een 59-jarige automobilist uit Ermelo heeft op maandag (16/04) zijn rijbewijs moeten inleveren, omdat hij met drank op op de rotonde Stationsstraat / Putterweg / Harderwijkerweg / Leuvenumseweg een verkeersongeval heeft veroorzaakt. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

De politie werd omstreeks 16.10 uur over het ongeval ingelicht en een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de man twee auto's had geraakt door op de rotonde tegen het verkeer in te rijden. De verplichte blaastest na een botsing bracht het alcoholgebruik aan het licht en op het politiebureau blies de man 1.2 promille. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Justitie beslist over de teruggave van het document. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Ermelo - Tas verdwenen na greep uit rollator              |
Een al op leeftijd zijnde vrouw is op maandag (16/04) het slachtoffer geworden van een tasjesroof toen op de kruising Sparrenlaan/Julianalaan een tot nu toe onbekende jongen haar tas uit haar rollator wist te grissen. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan.

De melding van het incident kwam omstreeks 18.20 uur bij de politie binnen. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de vrouw omstreeks 17.30 uur op bovengenoemde kruising liep toen er opeens een jongen naast haar kwam lopen die vervolgens de tas pakte.

Van deze jongen is op dit moment alleen bekend dat hij vermoedelijk tussen de 17 en 18 jaar oud is, een zwart shirt droeg en in de richting van de Harderwijkerweg is weggerend.

Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met deze diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Harderwijk - Met drank op achter het stuur                |
Een 25-jarige automobilist uit Ermelo bleek op maandag (16/04) tijdens een routinecontrole op de Newtonweg met teveel alcohol op aan het verkeer deel te nemen. De jongeman heeft een boete en een rijverbod gekregen.

Agenten betrapten de jongeman omstreeks 21.40 uur toen een blaastest op straat het gebruik van alcohol bevestigde. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij 0.8 promille blies.

|     |Hulshorst - Brand in woning                               |
Op de zolder van een woning aan de Harderwijkerweg is op dinsdag (17/04) brand uitgebroken. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. De aanwezige bewoners konden op tijd de woning verlaten. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

De politie werd omstreeks 01.10 uur over de brand ingelicht, waarop agenten ter plaatse gingen en voor een veilige werkruimte voor de brandweer zorgden. Al snel werd duidelijk dat de bewoners, een echtpaar met vier kinderen en de grootouders, tijdig uit de woning waren. Zij werden tijdelijk elders ondergebracht. De (na)bluswerkzaamheden namen enige tijd in beslag. Onduidelijk is nog hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Een nader onderzoek volgt.

Einde berichten
---


---


---

---- --