Nieuw wereldwijd FIH project aanschaf kunstgras en lichtmasten

Baarn, 17 april 2007 - De internationale hockeyfederatie (FIH) lanceert een project dat voorziet in extra steun voor de aangesloten lidstaten bij de aanschaf van kunstgras en lichtmasten. Dankzij deze nieuwe benadering kunnen de lidstaten naast schaalvoordelen profiteren van gestandaardiseerde inkoop- en contractprocedures.

De Nederlandse management adviesorganisatie Kirkman Company heeft onlangs een overeenkomst met de FIH getekend en zal uit hoofde daarvan ondersteuning bieden bij de implementatie van het project als aanbieder van kennis over de wereldwijde hockeysector.

Het eerste project waarin Kirkman en de FIH gaan samenwerken moet resulteren in:
- voorbeeldcontracten voor de aanschaf van kunstgras en lichtmasten ten behoeve van landelijke hockeybonden en andere eigenaars van hockeyfaciliteiten;
- een wereldwijd overzicht van leveranciers van kunstgras en lichtmasten;
- een longlist van leveranciers (Wie kan welke typen kunstgras/lichtmasten leveren in welke landen, van welke kwaliteit en tegen welke prijs?);
- een jaarlijkse update van deze longlist.

Kirkman Company is een onafhankelijke management adviesorganisatie gespecialiseerd in Strategic Sourcing: het helpen organisaties de juiste balans te vinden tussen welke activiteiten zelf te doen, uit te besteden of te organiseren in andere samenwerkingsverbanden zoals allianties, fusies en overnames. Kirkman Company heeft veertig medewerkers en is gevestigd in Baarn. Kirkman Company is ook sponsor van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB).

De FIH en Kirkman Company delen de drijfveer prestaties te leveren op topniveau en zien dan ook uit naar een succesvolle samenwerking.

//////////////////////////////////////