Live cool en meet je eigen co2 uitstoot

17.04.2007 / 15:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De kleine aarde

De kleine aarde

http://www.dekleineaarde.nl/

Vanaf nu kan iedereen haar/zijn eigen relatie met het klimaat meten. De Kleine Aarde in Boxtel introduceert met de nieuwe site www.klimaatvoetafdruk.nl. een unieke mogelijkheid om die te berekenen. Het resultaat wordt uitgedrukt in kilos CO2 en in hectares. Doe mee met Live Cool! project en maak kans op een compleet zonnesysteem op je dak.

Unieke CO2 scan
Het unieke van de KlimaatVoetafdruk is dat deze ook methaan en lachgas meeneemt in de berekening. Dit is in tegenstelling tot andere CO2-meters op internet. Een tweede uniek element van de Kleine Aarde KlimaatVoetafdruk is dat je na berekening, precies weet hoeveel CO2 je met welke activiteit produceert.

Duurzaam niveau: 2000 kg CO2
Wij, Nederlanders stoten gemiddeld jaarlijks op dit moment 12.000 kg CO2 uit. Het mondiale gemiddelde ligt op 5000 kg CO2. Willen wij ons klimaat stabiel houden, dan zou een uitstoot van 2000 kg CO2 het duurzame niveau zijn. Het gat tussen 12.000 en 2000 kg zouden wij de komende jaren dus moeten zien te verminderen of zelfs zien te dichten. Maar dat kan alleen wanneer we weten voor welke uitstoot we als individu verantwoordelijk zijn. Met de nieuwe website kan dit inzicht verkregen worden. Tot in de kleinste details want elk punt in de berekening staat voor de uitstoot van 100 kg CO2.

De nieuwe site is ontwikkeld door De Kleine Aarde en is een onderdeel van de landelijke HIER-campagne (zie www.hier.nu) en. Het VSB-fonds is mede verantwoordelijk voor de financiële realisatie van de site.

Zonnesysteem winnen? Maak een Klimaatafspraak!
De Kleine Aarde daagt met het project Live Cool! iedere Nederlander uit een Klimaatafspraak met hen te maken. Wat doen we zelf? Op de klimaatsite kan uit vele kleine stappen gekozen worden om de eigen KlimaatVoetafdruk te verkleinen. Deelnemers aan het project kunnen vervolgens interessante, klimaatvriendelijke prijzen winnen. De hoofdprijs is een compleet zonnesysteem, te installeren op het dak.

Deze hoofdprijs, met een waarde van 3250 euro, is beschikbaar gesteld door Solar Access, voorheen Stroomwerk. Solar Acess is het meest ervaren installatiebedrijf voor zonne-energie in Nederland. Alle deelnemers aan Live Cool! krijgen bovendien ook regelmatig per e-mail een aantrekkelijk aanbiedingen op het gebied van duurzame innovaties voor privé gebruik.

De Kleine Aarde, postbus 151, 5280 TV Boxtel, tel. 0411 68 49 21. Voor algemene informatie: www.dekleineaarde.nl. Live Cool!: www.klimaatvoetafdruk.nl

Voor meer informatie Live Cool!: Jan Juffermans, senior medewerker afdeling educatie & innovatie.