Politie Groningen

Nieuwe buurtagenten in Zuid en Haren aan de slag

Groningen, 17-04-2007 o De bewoners van de zuidelijke wijken van Groningen en van de gemeente Haren krijgen grotendeels met andere buurtagenten te maken. De nieuwe verdeling is meer dan vroeger afgestemd op de werkdruk in de wijken en dorpen. In de veranderde samenstelling is de bezetting het jaar door gegarandeerd, ook tijdens de vakanties.

De politiemensen zijn geen onbekenden in het gebied. Allen waren al als buurtagent verbonden aan de basiseenheid Zuid en Haren. En daardoor al op de hoogte van het reilen en zeilen in de wijken en dorpen. In enkele gevallen blijven buurtagenten in hetzelfde gebied aan de slag.

Een aantal buurtagenten krijgt er in de nieuwe opzet een taakaccent bij. Zij buigen zich over enkele specifieke aandachtsgebieden zoals jeugdproblematiek en evenementen binnen de wijken. Dat is niet ter vervanging maar juist ter ondersteuning van bijvoorbeeld de jeugdagenten. Er zijn 43 scholen in het gebied en dat levert veel werk op. Daarnaast zitten in het gebied enkele speciale instellingen voor jeugdzorg. Daarom wordt hier extra aandacht aan gegeven.'

De nieuwe buurtagenten van Groningen Zuid en Haren staan onder het kopje Uw Wijk.