Ingezonden persbericht


Persbericht

Vosko Trofee 2007 gaat door ondanks afgelasting TINE

~ Nominaties voor twaalfde editie van netwerkprijs bekend ~

Gouda, 17 april 2007 - De Vosko Trofee voor Business en Innovatie wordt dit jaar uitgereikt op maandag 18 juni op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Aanvankelijk zou de uitreiking plaatsvinden op de ICT-vakbeurs TINE in Amsterdam RAI, maar door de afgelasting van TINE is de organisatie van de Trofee nu uitgeweken naar een nieuwe datum en locatie.

Voor de Vosko Trofee komen Nederlandse netwerkpioniers in aanmerking die op het gebied van 'netwerktechnische vernieuwing' een doorbraak teweeg hebben gebracht. De winnaar ontvangt een cheque van ¤10.000 en de Trofee zelf, een uniek kunstwerk dat elk jaar opnieuw wordt ontworpen en gemaakt door een prominente Nederlandse zilversmid. Dit jaar is het een kunstwerk van de hand van Gabri Schumacher.

Uit een lijst van 30 aanmeldingen heeft een onafhankelijke jury inmiddels 4 genomineerden geselecteerd:


- Dirk-Willem van Gulik van JOOST

- Dirk van der Woude, programmamanager glasvezel en breedbanddiensten gemeente Amsterdam
- Lucas Vroemen van L1 Radio en TV

- Richard Kleihorst, principal scientist van NXP Research, ontwerper van de Xetal-II processor

De uiteindelijke winnaar zal bekend gemaakt worden op de dag van de prijsuitreiking, maandag 18 juni. De presentatie van het evenement wordt verzorgd door Manon Thomas. Daarnaast zal ICT- en internet-evangelist Vincent Everts tijdens de uitreiking een lezing geven.

De jury staat onder leiding van Jaap van Till, netwerkarchitect bij Stratix Consulting te Hilversum en Lector Telecommunicatie Netwerken aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De overige leden van de jury zijn Erik Huizer (Directeur Business development van het NOB te Hilversum en Hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht), Peter Olsthoorn (Journalist, onder meer bij Netkwesties en Planet Multimedia), Jens Arnbak (Hoogleraar tele-informatietechniek aan de TU Delft), Luc Sala (ICT pionier en mediaondernemer te Amsterdam) en Joris Heerkens (Partner van PhiDelphi Corporate Finance te Hilversum).

Over de Vosko Trofee
In de jaren '70 stond de computerindustrie nog in de kinderschoenen. Pioniers zoals Jaap van Till en Peter Thijsse begrepen dat computernetwerken wel eens een belangrijke rol zouden kunnen gaan spelen. Met behulp van de door Jaap van Till ontwikkelde Tillegraaf, een linedriver waarmee computers over lange afstand konden communiceren, wist Peter Thijsse een bloeiend netwerkbedrijf op te bouwen: Vosko Networking B.V. Dertig jaar later behoort een solide netwerkinfrastructuur tot de basisbehoeften van elk bedrijf en elke instelling, net zoals gas, licht en water.

Een storing in één van deze voorzieningen grijpt direct in op de bedrijfsprocessen. Goed ontworpen en adequaat onderhouden IP-netwerken zijn dus cruciaal geworden. Door op het juiste moment en met veel inzet de ontwikkeling van de netwerkindustrie op te pakken en uit te bouwen, behoort Vosko nu tot één van de meest succesvolle ondernemingen op het gebied van ontwerp, installatie, beveiliging en onderhoud van grote netwerkinfrastructuren in Nederland.

Ook vandaag de dag worden in Nederland nog vele initiatieven op pioniersbasis ontplooid. Vaak onzichtbaar voor het grote publiek wordt door gepassioneerde doorzetters geknokt voor aandacht, tijd, geld en middelen. Omdat ook Jaap en Peter zich destijds door deze moeilijke periode hebben moeten vechten, besloten zij in 1996 een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge netwerkpioniers in het leven te roepen, de Vosko Trofee voor Business en Innovatie.

Potentiële kandidaten voor deze Trofee zijn individuen of groepen die in Nederland op pioniersbasis een doorbraak teweeg hebben gebracht in 'netwerktechnische vernieuwing'. Zij kunnen door zichzelf of door anderen als kandidaat worden aangemeld bij de jury, die vervolgens bepaalt of men aan de criteria voldoet. Zo mag het project nog best klein van omvang zijn, maar moet het wel zichtbaar tot bruikbaarheid zijn gekomen. Daarnaast moet men risico hebben genomen en moet het initiatief de potentie hebben uit te groeien tot een succesvolle onderneming.

Meer informatie over de Vosko Trofee is te vinden op www.voskotrofee.nl.

(314 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Voor meer persinformatie of een interview kunt u contact opnemen met Lilian van Tongerlo van LEWIS PR: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: lilianv@lewispr.com http://www.lewispr.nl

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com